2010. április 6., kedd

Egy morbid ötlet


Stratofortress
Originally uploaded by ribizlifozelek

Ez a morbid ötlet nem az enyém. Viszont nagyon érdekes ötlet és nagyon morbid.

Ma olvastam az újságban, hogy Liverpoolban letartóztattak két hölgyet, mert tolókocsiban egy halottat próbáltak felcsempészni a berlini járatra. Az elhunytra sapkát adtak, napszemüveget, sálat tekertak az arcára és elindultak. Aztán valahol felszállás közben kiderült, a fizetős utas másként problémás, mint a többiek. (Politikailag korrekt szakkifejezést használva nem physically challenged, hanem biologically challenged.)

A hölgyeket letartóztatták, a néhait hűtőházba tették, majd a nőket elengedték. A néhai sorsáról nincs hír. Az nem derült ki, miért vitték a nők ilyen rendhagyó módon az elhunytat, spórolni akartak-e a tetemes [SIC!] szállítási költségen vagy egy nekrofil kongresszusra utaztak, esetleg mindig maguk mellett akarták tudni a megboldogultat.

Ha az utolsó lehetőségről van szó, akkor csak azért tettek így, mert nem tudják, mi az a virtuális temető.

Cemetery

A virtuális temetőben virtuális halottak nyugszanak. Regiszrálás után bárki ingyen nyithat sírhelyet. Természetesen névvel, születési és halálozási dátummal, fényképpel.

A megboldogultakra utána lehet gondolni. Nem kell kimenni a temetőbe és természetgyilkos módon vágott virágot vinni a sírra. Elég venni egy virtuális csokrot (vagy koszorút, esetleg gyertyát) jutányos összegért (400 Ft plusz ÁFA). A gyertya meggyújtás után két hétig ég, a virág meg ugyanennyi ideig friss marad. És garantáltan nem lopják le a sírról, hogy újrahasznosítsák.

PayPalt és bankkártyát is elfogadnak.

Én örömmel bukkantam kedvencemre, Isaac Asimovra a temetőben. Szerintem ő imádta volna az ötletet. Majdnem gyújtottam neki egy gyertyát, de aztán rájöttem, Ő lehet, egy sírra helyezett kavicsnak jobban örült volna.

A virtális temető címe:

http://www.spiritlife.hu/

2 megjegyzés:

Tinkmara írta...

Ajánlott film: Weekend at Bernie's :)))

ribizlifozelek írta...

Megnezzuk!