2010. április 25., vasárnap

Utahi vacsora


Downtown Salt Lake City
Originally uploaded by ribizlifozelek

Vendégségben voltunk.

A társaság igazi amerikai volt.

Ott volt Steve, aki a New Eyes-t szervezi.Steve több nyelven beszél, mint amit egy átlagember életében hall.

Ott volt egy mormon házaspár, akik nem ittak alkoholt. A fiú, P. Chilében volt missziózni és remekül beszélt spanyolul. Pár per után kiderítettük Barcelonában pár barátom fogadójában lakott. Felesége, szintén P szintén mormon volt - tőle tudtuk meg, hogy néha az Egyesült Államokon belül missziózni nagyobb kultúrsokk lehet, mint Chilébe vinni az igét (és a tárgyat). Ő az arizonai kisvárosi mormon esetét mesélte, aki egyszercsak Detroit belvárosi nyomornegyedében találta magát az Egyesült Államok legnagyobb arab közösségében.

G, egy másik vendég nem evett húst, tejterméket és feldolgozott ételt Bort ivott. Ezeket hitszerű dolgok: valaki nem eszik húst, tejet, sajtot és saját maga őrli gabonáját.

P. egész közel jár egyszer Magyarországhoz. Lengyelországban volt pár hetet, elment Zakopanéba. Azt mondta, az majdnem Magyarország.

G. Csehországot akarta bejárni pár hét alatt, de Cesky Krumlovban leszállt a vonatról. A romantikus kisváros annyira tetszett neki, hogy nem is ment tovább.

A mormon csajszi ősei Szerbiából keveredtek ide, bányásznak jöttek Kennecott bányába. Az első helyet, ahol laktak, már rég elnyelte a bányagödör.

Kennecott Copper Mine

Érdekes társaság volt.
Örülök, hogy elmentünk.

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Jól hangzik, szeretjük mi is az ilyen vegyes társaságokat :)

Tinkmara írta...

Az ugye milyen jó, hogy itt annyiféle emberrel lehet találkozni, azt se tudom néha, hová kapjam a fejem. ;)

ORsi írta...

jó kis összejövetel lehetett. érdekelne, hogy ilyenkor mit szoktak ételt-italt kínálni?