2010. április 26., hétfő

Yoda és a forradalmi adó


Can I fly to Europe?
Originally uploaded by ribizlifozelek

FIGYELEM: az alábbi bejegyzésben disznó, szexuális tartalmú rasszista vicc szerepel. A vicc sértheti az olvasók érzékenységét.


Yoda egy művelt, olvasott lény, így természetes, hogy tudja, mi az a forradalmi adó. Nemcsak tudja, mi az, hanem ki is veti.

A forradali adót egy valamilyen célért harcoló egyveres erők szedik be. A fegyveres erő sikerétől és ideológiai beállítottságunktól függ, hogy felszabadítónak vagy terroristának nevezzük ezeket a csoportokat. Kubában Castróék a cukorbáróktól kértek (és kaptak) egy kis pénzmagot. Cserében "véletlenül" nem locsolták meg az ültetvényt benzinnel és Che nem dobta bele az üzemanyagtól tocsogó cukornádba félig szívott, parázsló szivarját - véletlenül. Ebben az esetben a forradalmi adót valóban forradalmárok szedték be. Forradalmárok voltak, mert radikális változásokat értek el és győztek.

Írországban az IRA is szed forradalmi adót - de ők közben terroristák, mert hát esélyük sincs győzni és ha győznének se tudnák, mihez kezdjenek ezzel a győzelemmel.

Cathedral

A másik nagy forradalmi adót beszedő szervezet az ETA. Ők Baszkföld függetlenségéért harcolnak. A kedves ETA-tag (szaknyelven etarra) ír egy levelet az elnyomó gaz tőkésnek, hogy támogassa a Haza függetlenségét. Ha ő más hazát képzel el, akkor hazaáruló és örüljön, ha csak a tulajdona ég le. Mióta az ETA visszaszorulóban van, nehezen megközelíthető nagytőkések inkább kisemberektől szedi be a függetlenség árát.

Museo Arqueologico

A baszkok nagyon függetlenek, miként azt egy klasszikus, disznó és kicsit rasszista vicc is mutatja:

A baszk fiú házasodni készül. Apja az esküvő előtt tanácsokkal látja el fiát:
- Veszel neki egy gyémántgyűrűt, hogy lássa, mi baszkok gavallérok vagyunk.
- Utána veszel neki egy csokor vőrös rózsát, hogy lássa, mi baszkok úriemberek vagyunk.
- Utána hazaviszed és ölben viszed fel a lakásodba, hogy lássa, mi baszkok erősek vagyunk.
- Ha hazaértetek, megcsókolod, hogy lássa, mi baszkok szenvedélyesek vagyunk.
- Utána bemész a fürdőszobába és ott saját magaddal szexelsz, hogy lássa, mi baszkok függetlenek vagyunk.


Backyard of the Guggenheim

Yoda másként tekint a forradalmi adóra.
Ő nem függetlenségre vágyik, hanem falatkára. Ezért főzéskor jön és láb alatt van és NÉZ. Folyamatosan néz mindaddig, amíg meg nem kapja az adót. Ha megkapta az adót, akkor leheveredik és várja, hogy leejtsek egy fél csirkét.

4 megjegyzés:

Tinkmara írta...

:)) Yoda, Csúcs! A vicc meg nagyon ütős volt. Köszi! :)

Romesz írta...

Azt hiszem a kutyak eleve forradalmi ado programmal keszulnek. Oszkar is hasonloan szedi be a neki jaro adagot. De azt se banja, ha egy rud vaj esik le veletlen a foldre :)

ribizlifozelek írta...

Lehet, a kutyak konzervativ forradalmarok?

Romesz, udv Oszkarnak!

Phoebe írta...

:D
Meg soha nem hallottam a forradalmi adorol, nagyon erdekes volt.
Nalunk a tengeri malac szedi, olyan ektelen visitasba kezd, amikor kell neki, hogyha nem adozunk, akkor addig folytatja, amig a hallasunk megkarosodik.Ugyhogy repaval fizetunk.