2012. április 17., kedd

Átváltozás

Metamorphosis 1

- Díszszilvafa - mondta C, a szomszéd. C-t kedveljük, mert szereti extravagáns ételeinket, például a sajttal töltött baconba göngyölgy csípőspaprikát és időnként ránktukmál egy rotációskapát.

Metmorphosis2

A ház előtt áll három fa. Ők lennének a díszszilvafák, amiket Prunus Cerasifera Hollywood néven is emlegetnek. Jó nekik. Úgy is lehet nézni, hogy Hollywood beköltözött az utcánkba.

Metamorphosis 3

Tőlem lehetnek díszpintyek is - semmi garancia arra, hogy C eltalálta a fák típusát, lehet, csak mondott valamit, mint egy ismerősöm, akitől egyszer egy külföldi kollégája állandóan növényeket kérdezgetett munka közben:

Metamorphosis 4

- Az milyen fa?

- Magas.

- És az?

Metamorphosis 5

Ismerősöm idővel elunta a botanikai kérdéseket és megtalálta a megoldást:

- Az milyen fa?

- Rézfánfütyülő rézangyal.

A vendégkollega körmölt és bólogatott.

Metamorphosis 6

- Aha. És az?

- Rézfaszú bagoly. Betűzzem?

Metamorphosis 7

A ház előtti fákat beköltözéskor megmetszettük egy picit, hogy a járókelők ne hagyják ott szemeiket a belógó ágakon. Tél végén jobban megmetszettük őket. Én tiltakoztam, mondván az erdőségekben több milliárd fa elvan kertészek nélkül, de aztán meg lettem győzve: azok a fák nem a házunk előtt vannak.

Metamorphosis 8

Aztán vártunk, a fák meg elkezdtek rügyezni, mi meg hetente egyszer, néha kétszer csináltunk egy-egy fotót a fákról a teraszról.

Metamorphosis 9

A fotók nem fényképezőgéppel, hanem telefonnal készültek, ezért nem tökéletesek, de azért látni a fákat és néha a bal alsó sarokban a kisujjamat.

Metamorphosis 10

5 megjegyzés:

murok marci írta...

klassz ez a négyévszakos-fotósorozat;)

GlobalGrover írta...

nagyon szep fak. jo a fotosorozat is.

ribizlifozelek írta...

Murok Marci, Global Grover, köszi!

Boston2 írta...

Szépek, főleg a virágzás.

Azt sajnálom, hogy otthon nem csináltam ilyen "time lapse" képeket. Mikor megvettem a telket és építkeztem, volt egy apró kis diófa. Abban az évben akkor lehetett mint én (azaz alacsony) és 3 szem diót termett. Gyönyörűen nőtt évről évre, mikor legutóbb láttam, már hűsölni lehetett alatta nyáron és több kosárnyi diót hozott...

Unknown írta...

Ó, ezek gyönyörüek! Jó, hogy készitettetétek ezt a sok képet, látszik az átváltozás!

És megint jót nevettem, köszönöm! :)