2012. április 30., hétfő

Euréka V - A galéria



Main Street

Két ember ment az utcán. Ez már önmagában vicces. Eurékában nem szoktak emberek az utcán járni. A helybeliek, ha járkálhatnékjuk van, inkább autóval elmennek valamelyik közeli városba (Salt Lake City).

Ez a két ember azonban járkált és éles szemmel azonnal felismerte bennünk a turistát.

Nyílt egy galéria! Úgy néz ki, mintha be lenne zárva, de menjenek csak be, nyitva van! - csaptak reklámot a helyi iparnak.

Company Store

A galéria valóban úgy nézett ki, mintha zárva lett volna. Megpróbáltam az ajtót és reméltem, a sheriff nem lő felszólítás nélkül. Már láttam lelki szemeimmel az újságok főcímét:

Betőrőnek vélte a vevőt - Euréka képzőművészeti galériájának tulajdonosa annyira elszokott a látogatóktól, hogy betörőnek nézte a vevőt. A galéria anyagi helyzetéről nincs hír.

Az ajtó nyitva volt. Mi pedig beléptünk a kincseskamrába. Vagy inkább a giccseskamrába. Itt minden volt bányagépből készített indián bölcsőtől kezdve a karácsonyi idillt ábrázoló tájképig. Csend volt. Nagy csend.

Old Store

Egyenként megnéztük a tárgyakat és megcsodáltuk a hihetetlenül világos boltot. Ha az üzlet egyik fala csak ablak, nem meglepő, ha világos. Kicsit még tébláboltunk, Yoda megszagolgatta a szőrősebb és tollasabb műtárgyakat (ismeretlen rendeltetésű bányagép tollakkal és fatörzs szőrrel).

Art Gallery

Menjünk, nézzük meg a temetőt, ott biztos több az élet, mint itt - vetettem fel.

Mentünk.

Eureka

2 megjegyzés:

Boston2 írta...

A temetőben több az élet?
Jönnek a zombik a folytatásban? :))))

ribizlifozelek írta...

Mindjárt kiderül :)