2012. április 19., csütörtök

Újra Eureka I

Eureka

Eureka egyike Utah kevés archimédeszi gyökerekkel rendelkező városának. Ásott az exmormon szerencsevadász, ásott, aztán egyszercsak beleásott az aranyba. Erre fejére csapott:

- EURÉKA!

Blue Time

Euréka egy rendhagyó kisértetváros: nemcsak szellemek laknak benne. Képzeljünk egy el tízezres várost - ami valamikor nagyobb volt, mint a kortárs Salt Lake City -, ahonnan egyszercsak majdnem mindenki elmegy. A kulcs a majdnem: páran elfelejtettek elmenni. Ez a feledékeny háromszáz ember Euréka lakossága. Lehet, a háromszáz jelenléte is Euréka görög gyökereiről szól.

Eureka

Miközben a háromszázak kivételével mindeki elment az utolsó vonattal, páran gondosan lebontották és elcsomagolták az épületek használható részét, majd felszedték maguk mögül a síneket is.

Old Bank

Ez az amerikai bányászvárosok sorsa. A város helyén általában nem marad más, mint az épületek alapjai, amit már nem érdemes elvinni. Mivel Euréka nagyváros volt, sok minden maradt itt, például a főutca.

Old Store

Legutóbbi látogatásunkhoz képest a főutca megváltozott. Pár épületet felújítottak. Megcsinálták a régi bank belsejét. Közben bezárt a városka két vegyesboltja közül az egyik és nyílt helyette egy galéria.

Old Bank

A városka véglegesen kettévált: a háromszázak Euréka keleti felében laknak és pár szuvenírbolt, galéria és a múzeum kivételével kivonultak a főutcából. Nyugodtan lehet sétálni az elhagyott házak között, több szellemházba be lehet menni.

Little Shop of Everything

Ezeknek a szellemházaknak van egy óriási előnyük a hasonló, de sokkal elhagyatottabb helyen levő romokkal szemben: ha a látogató fejére dől a ház, akkor a segítség nem ötven kilométerrel arrébbről, hanem az utca végéről jön. Igaz, valószínűleg képzettlenebb lesz. Eurékában nincs orvos se.

Eureka

6 megjegyzés:

Boston2 írta...

Nagyon szeretem a kísértetvárosokat és pusztuló, elhagyott helyeket... :)

Sajnos errefelé nem tudok róla, hogy lenne...

ribizlifozelek írta...

Ezt nézd meg:

http://www.ghosttowns.com/states/ma/ma.html

Küldtem egy privát emilt egy részletesebb listával.

GlobalGrover írta...

nagyon tetszett. latom feletek sok ilyen van...

Boston2 írta...

Köszönöm!

Unknown írta...

Nahát! Létezik ilyen város? Nemrég a TV-ben láttam egy reklámot hasonló cimmel, de nem tudom miről szól. Lehet ott forgatták?

Azért félelmetes lehet, éjszaka biztos nem sétikálnák ott!

ribizlifozelek írta...

GlobalGrover, néha az az érzésem, más nincs is :)

Csila, a TV-sorozatbeli Eureka nem itt van.

Boston2, örömmel.