2012. június 5., kedd

Grillezett banán barackkal


Grilled peach and banana

Ha már ott volt a tiszta grillező, ideje volt ráégetni valamit, amit ragacsos és nehezen jön le. A banánt meg kellett grillezni. A barackot is.

Banánt és barackot grillezni egyszerű, mondhatni, nagyobb a füstje, mint a lángja.

Sok húsevő texasi szerint ez az egyetlen kulturált formája a gyűmölcsevésnek, már ha ilyen szentségtörésről (gyümölcsevés) egyáltalán beszélni lehet.

A grillezett gyümölcs jó. Érdekesen keveredik a füstös és az édes íz. Ismétlem, édes. A grillezett banán és barack legfontosabb hozzávalója (a banánon és a barackon kívül) a cukor. Meg a banán esetében a méz. Mi igyekeztünk szelidíteni a recepteken - néhol túlzottan is - de határozottan állítom, hogy a grillezett gyümölcs nem lesz az édességeket vallásosan elutasítók kedvenc étele.

Grilled banana and peach

Grillezett banán és barack

cukor
fahéj
méz
banán

1. A banánt hosszában félbevágjuk. Szorgalmasabbak keresztben is félbevághatják.
2. A grillrácsot picit beolajozzuk.
3. A banános oldalt bekenjük mézzel, majd megkenjük fahéjas cukorral.
4. A banánt először megkent oldalával tesszük az előmelegített grillbe két-három percre. Három perc után megfordítjuk és további négy percig hagyjuk bőrös felét égni. A banán akkor igazán jó, ha már lötyög a bőriben.

A barack ugynígy működik, csak nem kell hozzá méz.

Hogy abszolút ne legyen diétás, vaniliásfagylalttal tálaljuk. Tehetünk hozzá pirított diót is. Úgy még jobb.

Grilled peach and banana

1 megjegyzés:

Lumiere írta...

Eszembe nem jutna banánt grillezni, de ez a mézes-fahéjas dolog nagyon jól hangzik.:)