2012. június 11., hétfő

A tökéletesség - manchego birsalmasajttal


Escuer

Sokszor az egyszerű dolgok jók - monda C, miközben jóízűt harapott az olivaolajas kenyérből és vágott egy szelet manchegót hozzá. Aztán a sajtot visszatette az urnafülkébe.

- Sajt, sonka, kenyér. Más nem is kell.

Kinn folyamatosan szitált az eső. Gyökerek találtak utat az alagútba, minden nedves volt, kivéve a pici urnafülkét.

Ettük a sonkát, a kenyeret és a sajtot az urnafülkéből.

Az egyszerű dolgok jók.

Hogy kerültünk a hétszáz éve elhagyott, nedves alagútba és miért ettünk Szent Pelaj üres ereklyetartójából sajtot, az egy másik történet.

Amikor tizenöt évvel később manchego sajtra tettünk birsalmasajtot és hozzátettünk egy kis mentalevelet, eszembe jutott C bölcsessége.

Az egyszerű dolgok jók.

Manchego cheese with Quince Paste

Manchego sajt birsalmasajttal

manchego sajt - ha nincs manchego, parmezán is jó
birsalmasajt
mentalevél

A manchego katonára rátesszük birsalmakatonát, amire rátesszük a mentalevelet. Megesszük.

Az egyszerű dolgok jók.

5 megjegyzés:

Jó Sir Robin a bátor írta...

Ez most egy eszo demonstráció volt? :) Én meg itt éhezem.. és még nyafogok is.

GlobalGrover írta...

ugy latom Sir Robinnak nagyon megmozgatta fantaziajat az eszo :-))))))

lányosapuka írta...

queso

Parmezán írta...

Mintha a metalevél hiányozna a képről. Szóval az csak lehetőség, nem kötelező alkatrész?

ribizlifozelek írta...

Egyetek :)

Parmezán, ez csak lehetőség. Már túlzottan megbonyolítja az ételt.