2012. június 20., szerda

Trader Joe’s

Gothic Yoda

Kérsz kekszet? - nyújtott felém a pénztáros egy csokiskekszet. Pár falatkával nemcsak Yoda képzeletét lehet rabulejteni, hanem engem is. 2001-ben így szerettem meg Bostonban a Trader Joe’s-t és kapcsolatunk azóta is felhőtlen. Minnesotában néhe másfél órát is autóztunk, hogy meglegyen a pattogós japán fagyink és kalamatánk vagy serrano sonkánk.

Salt Lake Cityből többet kell autózni, a legközelebbi Trader Joe’s nagyjából hatszáz kilométerre van Las Vegasban. Esetleg Denverben. Vagy kicsit messzebb Kaliforniában.

Trader Joe’s egy ételkülönlegességeket elérhető áron kínáló bolt, amelyik igyekszik úgy kinézni, mint egy sarki fűszeres. Ez általában sikerül is neki. Szemben a nagy szupermarketekkel, viszonylag kevés terméket kínálnak, de azok jó minőségűek és elfogadható az áruk. Emellett vannak hagyományos termékek is, például tej és gyümölcslé. Normálisabb államokban jó minőségű borokat is lehet találni itt a világ minden pontjáról.

Egy Trader Joe’s látogatás mindig fontos érv egy las vegasi kirándulás mellett, csak üres csomagtartóval kell érkezni, hogy tele lehessen pakolni finomságokkal.

Las Vegas számára rossz hír, hogy valószínűleg még idén nyílik egy Trader Joe’s Salt Lake Cityben is.

Remélem, itt is adnak majd nekem csokiskekszet.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Mi 150 kilométert autózunk, hogy a németeknél olcsóbb és finomabb cuccot vegyünk. De 600-at? Ez aztán elszántság!