2012. június 28., csütörtök

A zseniális sóhivatalnok

Brussels

Ribizlifőzelék és a blog lassan bürokrácialemzésbe fullad, már alig van olyan brüsszeli eurokrata, aki ne kapott volna KUTYA témájú levelet. Mindez egy óriási Yoda-konspiráció része, a Mester parizert akar enni Budapesten. Meg sültcsirkét és kolbásszal töltött húst.

A régi EU-s igazolás két oldalból állt. Az új négyből. Megint ugyanazt kérdezik, de sokkal bonyolultabban. A lényeg, kell mikrocsip és veszettség elleni oltás.

A régi igazolásból csináltak kétnyelvű verziót. Az újból nem. Viszont a készséges és gyorsan válaszoló hivatalnok elmondta, a hatósági állatorvos csinálhat kétnyelvű papírt.

Most, hogy sokadszorra töltöm ki a papírt rátaláltam valamire, ami ismét reménnyel tölt el az EU-val kapcsolatban. Bevallom, az eddigi szerencsétlenkedés miatt kezdtem euro-szkeptikus lenni. De most, most megvilágosodtam és megláttam a Jövőt.

Európa Jövőjét az amerikai állategészségügyi hatóság oldalán találtam meg. Nem, nem állatorvosi lóról van szó.

Az amerikaiak szembesültek azzal, hogy állampolgáraik és állatorvosaik nyaggatják őket, hogy kell az érthetetlen EU formanyomtatványokat kitölteni. Ezek után csináltak egy elképesztően részletes kitöltési útmutatót, majd elkészítették a kétnyelvű igazolásokat is.

Azaz megcsinálták mindazt, amit az EU-nak kellett volna csinálnia.

Az EU tehát pénzt és munkaerőt spórolt meg és hagyta, hogy más végezze el helyette a munkát.

Hát nem zseniális?

Most már csak az van hátra, hogy találjanak valakit, aki ellenszolgáltatás nélkül kifizeti a görög államadósságot.

1 megjegyzés:

Jó Sir Robin a bátor írta...

Hát egy jókora részére már találtak "valakit" :)