2010. május 25., kedd

Birsalmasajt, vizitorma és parmezán


Quince, watercress and parmesan
Originally uploaded by ribizlifozelek

Rejtélyes étel volt.
Egy buliba vittük, ahol nagy sikert aratott.
Ennek ellenére rejtélyes volt.

Az emberek csak nézték és próbálták felismerni, mi az.

A fogpiszkálót például mindenkinek sikerült beazonosítania.
A parmezánt is többen eltalálták.
A vizitorma ( watercress) a legtöbb szupermarketben kapható. A birsalmasajt nehezebb. Volt, aki emlegette, hogy a nagyapja csinált ilyet. Más hallott róla. Más ismerte a szót.
Birsalmasajtot ( quince jelly) egy-két különlegességeket forgalmazó bioboltban lehet kapni drágán. Olcsón a legtöbb hispán kereskedésben elérhető. Ezekben érdemes spanyolul próbálkozni és queso de membrillo-t kérni.

Az emberek mindenesetre gyanakodva pislogtak a karóba húzott katonákra:

- Az mi?

- Parmezán.

- Nem az, a másik?

- Vizitorma.

- És az mi?

- Tört mandula.

- Nem az, az mi?

- Birsalmasajt.

- Aha.

Szkeptikus nézés, majd óvatos kostolás.

- Van még?

3 megjegyzés:

Pyry írta...

Esküszöm vizitornának olvastam :D

ORsi írta...

hmmmmmm, nagyon izgalmasan hangzik. csak sajnos már nincs birsalmasajtom:-( pedig szívesen kipróbálnám, milyen.

ribizlifozelek írta...

Vizitorna :)

Sonkat is lehet ratenni.
Esetleg mentat, bar ugy kicsit vad ize van.