Quince, watercress and parmesan
Originally uploaded by ribizlifozelek
Rejtélyes étel volt.
Egy buliba vittük, ahol nagy sikert aratott.
Ennek ellenére rejtélyes volt.
Az emberek csak nézték és próbálták felismerni, mi az.
A fogpiszkálót például mindenkinek sikerült beazonosítania.
A parmezánt is többen eltalálták.
A vizitorma ( watercress) a legtöbb szupermarketben kapható. A birsalmasajt nehezebb. Volt, aki emlegette, hogy a nagyapja csinált ilyet. Más hallott róla. Más ismerte a szót.
Birsalmasajtot ( quince jelly) egy-két különlegességeket forgalmazó bioboltban lehet kapni drágán. Olcsón a legtöbb hispán kereskedésben elérhető. Ezekben érdemes spanyolul próbálkozni és queso de membrillo-t kérni.
Az emberek mindenesetre gyanakodva pislogtak a karóba húzott katonákra:
- Az mi?
- Parmezán.
- Nem az, a másik?
- Vizitorma.
- És az mi?
- Tört mandula.
- Nem az, az mi?
- Birsalmasajt.
- Aha.
Szkeptikus nézés, majd óvatos kostolás.
- Van még?
3 megjegyzés:
Esküszöm vizitornának olvastam :D
hmmmmmm, nagyon izgalmasan hangzik. csak sajnos már nincs birsalmasajtom:-( pedig szívesen kipróbálnám, milyen.
Vizitorna :)
Sonkat is lehet ratenni.
Esetleg mentat, bar ugy kicsit vad ize van.
Megjegyzés küldése