2010. május 13., csütörtök

Az ellopott zacskó


Wasatch
Originally uploaded by ribizlifozelek

Felszaladtunk Yodával a hegyre. Csak egy rövid, kétórás sétát terveztünk. Meg szerettem volna nézni a tavaszi virágokat és az épülő természettudományi múzeumot.

Yoda lelkesen jött velem.

Salt Lake Valley

Az idő szép volt. A virágok nyíltak. A méhecskék zümmögtek. A tavasz betette lábát. A hegyek pedig havasak voltak. Egy ismerősünk mesélte, hogy tanyájukon az évi utolsó fagy júniusban van. Az első meg júliusban.

Közben a völgyben tombol a hőség.

Már most meleg volt, bár a szél néha igencsak hideget fújt a képünkbe. A Nagy-Sós-tó felett esett az eső.

Rains

Az erdő szélén gondosan szedtem egy zacskót a "zacskófáról". Zsebrevágtam és így tökéletesen felszerelkezve vágtunk neki az ösvénynek.

Don't leave it, baggit!

Ahogy vártam, tíz perc múlva Yoda pottyantott egyet. Zacskóztam és letettem a csomagolt végterméket egy kőre. Másfél-két óra múlva ugyanitt terveztem visszajönni, akkor felszedem és elviszem a legközelebbi kukáig.

Mentünk mendegéltünk és Yoda ismét felgörbítette a hátát és megtisztelte pár bogyóval a természetet.

Yoda on the trail

Zacskó elő, bogyó bele. Ezt már nem hagytam a kövön: ide már nem jövünk vissza.

Másfél óra séta után visszaértünk az első bogyó hűlt helyéhez. Eltünk a zacskó. Csak azért nem vakartam meg tanácstalanul a fejem, mert egyik kezemben a pórázt, a másikban az ominózus zacskót tartottam.

Salt Lake Valley

Tovább mentünk lefele, amikor egy bozotból előbukkant egy kiránduló. Olyan hirtelen toppant elénk, hogy Yoda a meglepetéstől majdnem összezárta fogait a bokáján. A pasin klasszikus túrázó ruha volt rajta, kalap, bot, bakancs, kockás ing. Az összképet egy jókora nejlonzsák rontotta, meg a zsákból áradó szag.

Meglóbáltam felé a saját zacskómat, hátha egy UFÓ, aki szagjelekkel kommunikál.

- Feljöttem a hegyre, összeszedni egy kis szart - bökött a gömbölyödő, nyolc-tíz kilós zsákjára.

A fickó legnagyobb megdöbbenésemre a kutyagumival teli zacskómat akarta:

- Elveszem!

Odaadtam. A pasi vigyorogva beletette zsákjába és eltünt a bokrok között.

Utóbb megtudtam, több önkéntes járja a hegyet és összeszedik az ottfelejtett szemetet, kutyaszart, zacskókat. Tetszenek ezek az önkéntesek. Nem szaroznak. Azaz igen, szaroznak és ez pont így jó.

4 megjegyzés:

Pyry írta...

És ez meg is látszik, nagyon kellemeseket lehet arra sétálni. vigyázzatok a Nappal, hétvégén 1 órás séta alatt leégett a vállam.

ORsi írta...

nagyon jó, ilyet még nem is hallottam. dehát objektívan nézve valakinek csak össze kell szedni, nem?

erröl különben az unokaöcsém jutott eszembe. 5-6 éves lehetett, amikor egy nyáron a fél falu úton (ill. a napon) megszáradt tehénlepényét gyüjtötte össze és hordta haza;-) mindenki nagyon örült neki;-)

Tinkmara írta...

a meglepetéstől majdnem összezárta fogait a bokáján-na itt feküdtem ki először, utána meg egyhuzamban. Az írásaidat meg kellene jelentetned kötetben. Hihetetlen humorod van. :))
*szarozott vagy nem? de." :))

ribizlifozelek írta...

Pyry, nekem a kopasz fejem egett meg...

ORsi, evente ketszer hivatalos emberek (forest service + egyetemi segederok + varosi takaritok) takaritjak a hegyoldalt. Az onkentesek meg egyebkent. Igaz, a hivatalosok is varjak az onkenteseket.

Szerintem megdobbentoen tiszta a hegyoldal, ahhoz kepest, hogy egy majd ketmillios aglomeracio mellett van.