2011. május 20., péntek

Egészséges kapros reggeli

Baked egg and cheese

Egészségbiztosítónk tett egy nehezen visszautasítható ajánlatot: ha rendszeresen konzultálunk egy internetes programmal egészségünkről, akkor kisebb biztosítási díjat kell fizetünk. Lehet erre nemet mondani?

Kitöltöttük az online kérdőíveket és a zseniális diagnoszta megmondta, hogy ne együnk ennyi tojást és sajtot. Aztán kaptunk egy linket egészséges receptekhez. Általában az egészséges recepteket kitágult gyomrú kérődzőkre tervezik: fű, rügy, fű, saláta, fű, saláta, rügy, fű. Ezek a receptek azonban mások voltak: tobzódtak a tojásban, sajtban, vajban.


Egészséges tojásos reggeli

A hozzávalókban szereplő mennyiségeket annyival kell megszorozni, ahány személyt akarunk egészséges ennivalóval ellátni és annyi edénybe tenni, ahány adagot készítünk.

- 1 tojás
- egy kanál vaj
- reszelt sajt
- bors
- kapor

Egy kisebb edény aljára tesszük a vajat, rá az összekevert tojást, megsózzuk, megborsozzuk. Megszórjuk reszelt sajttal és sok-sok kaporral, majd 400 F fokon tíz-tizenöt percre betesszük a sütőbe.

Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez egy egészséges étel, de, hogy finom, az biztos.

2 megjegyzés:

Observer írta...

jól hangzik, az ukránok imádják a kaprot, de általában nyersen eszik, dúsan meghintik vele az ételek tetejét

ribizlifozelek írta...

Az se rossz :)