2011. május 28., szombat

Füstölt bordák

Ribs

Tölgyfaforgácson füstölt narancsos bordák - olvastam a receptben és éreztem, összeszalad a számban a nyál. Bordák. Füstölve. Tölgyfaforgácson.

Egy dolgot tehettem csak: elővettem a füstölőt és munkához láttam.


Camerons Products Stainless Steel Stovetop Smoker

A recept elképesztően egyszerű volt.

A bordákat bedörzsöltem paprikával, sóval, borssal, mustárral. A bedörzsöl bordákat betettem a füstölőbe és két órán át füstöltem őket.

Két óra elteltével kinyitottam a füstölőt.

Smoked ribs

A bordákat betettem egy tepsibe és leöntöttem őket narancslével, majd 275 F fokra betettem őket a sütőbe egy órára.

Swimming ribs

Egy óra elteltével kivettem őket a léből és rátettem a bordákat egy alufóliára és grill fokozaton két-két perc alatt kérget égettem mindkét oldalukra.


In the smoker

Aztán egy kis zöldborsóval tálaltam.
Aztán csak ettünk, ettünk, ettünk. Szerencsére senki se dícsérte a zöldborsót.

Smoked ribs







2 megjegyzés:

Phoebe írta...

ez igen jol hangzik.meg sohasem keszitettem bordat, de moeghoztad a kedvem:D

ribizlifozelek írta...

Probald ki!
Finom.