2011. május 21., szombat

Népek - A paranoid lakó

Monitoring System

Kiadó lakásokat, házakat nézegetünk. Némelyikben még benne van a lakó. Főbérlő nélküli házat keresünk, ha majd beköltözünk, nyoma se lesz a mostani lakónak és holmijának, de érdekes kukkolóként megnézni, hogyan él egy vadidegen ember.

Mellékutca végén nagy ház, nagy ház mellett nagy garázs, nagy garázson nagy kamera. Érdeklődve néztük a garázsbejáratot ellenőrző kamerát. Meg kisebb kamerát, ami a ház bejáratát figyelte.

A ház üres volt. A tulajdonos csődbe ment és most mindent megtett, hogy valami kis pénzt lásson a házból, lehetőleg annyit, amivel betömheti a bank száját. Már ha egy banknak van szája. Távoztában a tulaj a legmeglepőbb dolgokat vitte el a házból.

Például a konnektorfedelek egy részét. Az óvatlan látogatónak megrázó élményben lehet itt része. De eltünt a mosogatógép is, csak egy lyuk tátongott a helyén. A nappalit figyelő kamera azonban megvolt.

A fürdőszobából - talán mert itt nem volt kamera - eltünt a reklámfotókon látható függöny. A függöny hely mögött egy lyukat láttunk, ott volt a kazán és a bojler.

A fényképeken szereplő kádról tanulmányokat lehetett volna írni. Házilag készült. Olyan ember rakta össze, aki szerint jacuzzi a polgári luxus csúcsa, az élet célja és értelme. Az, hogy véletlenül az átlépendő perem majd méteres lett, a rosszul beszerelt csaptelepek pedig lötyögtek, nem számított.

Mivel egy luxuslakáshoz a kád mellé zuhany is jár, a tulaj egy zuhanyt is felszerelt. A kád fölé. Zuhanyozáskor a víz mindent beterített a fürdőben. Szerintem az ötletgazda jobban járt volna, ha nem zuhannyal, hanem automata tűzoltóberendezéssel felszerelt lakást hírdetett volna.

Omladozó lépcső vezetett a rohadó hátsó teraszról a garázsba. Az utat kamera figyelte - valószínűleg azért is, hogy a kukkoló lássa, mikor nyeli el a támadó kommandósokat a ház és a garázs között apránként keletkező kráter. A háztetőről és a garázstetőről szabadon ömlött az esővíz a két épület közötti alig egynégyzetméteres udvarra, apránként belemosva a terasz oldalából kihulló téglákat.

A garázsban számítógépasztal. Az asztalon monitorerdő, ami működött is. Láttuk a bejáratot, a házat, az udvart és saját magunkat is. A paranoid kamerás fickó saját magát is szemmel tartotta.

Mi menekültünk. Orwellt olvasni jó.

Nincsenek megjegyzések: