2011. május 23., hétfő

Népek - A művésznő háza

Kerteshaz

Kiadó lakásokat, házakat nézegetünk. Némelyikben még benne van a lakó. Főbérlő nélküli házat keresünk, ha majd beköltözünk, nyoma se lesz a mostani lakónak és holmijának, de érdekes kukkolóként megnézni, hogyan él egy vadidegen ember.

Megjegyzés: a fénykép illusztráció.


Keskeny mellékutca. Csendes környék. Nagy telek.
A gaz évtizedekkel ezelőtt elnyelte a kertet. A derékig érő dudvából virágok helyett csak rozsdás vasdarabok és törött, ismeretlen eredetű betontömbök kukucskálnak ki. Valószínűleg még pár évtized és véglegesen szétporlanak - nekünk azonban nincs ennyi időnk.

A nappaliba belépve felismerjük a ház egyik legnagyobb előnyét: a legverőfényesebb időben sincs szükség benn napszemüvegre. A veranda és a sötét belső minden fényt elnyelt.

A pici dolgozószobában volt csak elég természetes fény. A művésznő, a ház tulajdonosa ezt a szobát használta festésre és tervezésre. Vázlatainak egy része a fehér falat díszítette, pont a frissen kikevert színek kipróbálására haszált faldarab mellett.

A hirdetés külön kiemelte a kandallót a nappaliban. A kandalló létét külön kihangsúlyozta az elé sikkesen elhelyezett farostlemez lap. Biztos ez akadályozza meg a döglött galambok által elkövetett magánlaksértést.

A konyhában fekete csempe, fekete csempés konyhapult, fekete csempe borította asztal. Feketére festett farostlemez padló. Biztos a régi parkettát védi. Kár lenne érte.

Házilag készített lépcső vezet az emeletre. A lépcső alatt házilag készített mosdó. Fekete csempével. Kivéve pár helyet, ahova nem jutott csempe - tíz éve. A lyukak mögött kanyarognak a vízvetékek. Művészi.
Az egyik lyukban vudu-baba. Biztos a művésznő egyik nem fizető megrendelőjét modellezi.

A lépcső a ház biztonsági berendezései közé tartozik. Tipikus betörőcsapda. A betörő megfogja a korlátot, ami nem tart és a betörő leesik.
Az emeleten fürdőszoba - egy légtérben a hálóval. Sajnos a tető ferde, így a fürdőszobát főleg a hét törpe használhatná tökéletesen.

A hátsó verandáról a szomszéd kerítését lehet megfigyelni. Negyven centiről. Ez egy kiváló hely elmélkedésre. Lehet elmélkedni azon, magától fog-e a veranda összedőlni vagy ehhez rá kell szálljon egy anorexiás veréb.
A veranda válófélben van a háztól, már jó tíz centire eltávolodott tőle. Ha visszatolják, akkor fél méter messze lesz a szomszéd kerítése.

Inkább keresünk tovább.

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Nagyon kitartóak vagytok :D

GlobalGrover írta...

te jo eg, mindig ilyen ramaty hazat fogtok ki vagy csak azokrol irsz? :-)))

ribizlifozelek írta...

Ziebi, igyekszunk. Es nagyon jot szeretnenk talalni.

Orsi, voltak gyonyoru hazak is, de azokrol foto hianyaban nehez irni. De ami kesik, nem mulik :)