2011. május 2., hétfő

Húsvéti bárány

Lamb

- Hol a nyúl?

- Milyen nyúl?

- Itt volt egy húsvéti nyúl.

- Húsvéti nyúl?

A tény tény maradt: a húsvéti nyúlnak röviddel húsvét után valaki lerágta a fülét. Meg a lábát. És eltüntette a füle és a lába közti rész jelentős részét.

Pár nappal korábban, a kiváló húsvéti villásreggeli után amúgy sem akartunk jódarabig ennivalóra gondolni. Az idő múlásával azonban estére megéheztünk, így elővettük a báránykát.

Lamb

Bazsalikomos bárány

- fél kanál rozmaring
- fél kanál bazsalikom
- fél kanál menta
- fél kanál kakukkfű
- só
- bors
- bárány
- olivaolaj
- újhagyma
- ecet
- harmat pohár húsleves
- répa
- zöldborsó
- két kanál vaj

Lamb

A fűszerekkel alaposan bedörzsöltük a bárányt és hús(z) percet hagytuk, hogy az ízek beszivárogjanak az elhunyt állatba.

Aztán olivaolajon egy csaknem tízkilós vasdarabon megsütöttük a bárányt.

Lamb

Amikor kezdett átsülni, ráöntöttük a húslevest, rászórtuk a zöldségeket. Hagytuk, hogy a lé fele elpárologjon. Mire a lé eltünt, a vacsora is elkészült.

Akkor még ott volt a húsvéti nyúl is, hogy megcsodálja.

Easter Lamb

Nincsenek megjegyzések: