
A thai padlizsán olyan, mint a rendes padlizsán (ómagyarul törökparadicsom), csak kisebb és nem lila, hanem zöld. De tényleg ugyanolyan. Az összes receptgyűjtemény szabadon felcserélhetőnek tekinti őket. Ez annyit jelent, hogy általában a thai törökparadicsom nem kapható, így padlizsán padlizsánt használnak helyette.

A thai boltban vettünk thai padlizsánt. (Thai padlizsánt a thai boltból.)
A thai padlizsán zöld volt, kicsi és kerek. Miután azonban bölléként nekiestem a nagykéssel, láttuk, hogy belülről ugyanolyan, mint a hagyományos padlizsán.

Bazsalikomos thai padlizsán
A bazsalikomos thai padlizsán egy egyszerű és univerzális étel. Univerzális, mert nem kell hozzá thai padlizsán, elég a hagyományos is. Vegetáriánusok önmagában is fogyaszthatják főételként, ragadozók köretté alakíthatják valamilyen hús mellé. A lényeg, hogy a recepthez padlizsán és bazsalikom kell. Ezeket nem szabad kihagyni.

- fél kiló thai padlizsán (ha nincs thai padlizsán, nem thai padlizsán is használható)
- olivaolaj
- pirospaprika
- apróra vágott zöldpaprika
- 2 szem fokhagyma
- 2 kanál szójaszósz
- 1/3 pohár bazsalikom
1. Az olajon megpároljuk a fokhagymát és a zöldpaprikát. Két perc után hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánt és a szójaszószt és a pirospaprikát. 3-5 percig letakarva főzzük.
2. Hozzáadjuk a bazsalikomot.
3. Hússal vagy hús nélkül elfogyasztjuk.

3 megjegyzés:
..hát én ezt meg fogom csinálni. Kb. az én technikai színvonalam. :)
Én egyszer megpróbálkoztam a sokak által istenített padlizsánkrém elkészítésével. Borzasztó volt:) Van ezer féle recept, győzz válogatni. Pedig a padlizsánt még sóban hagytam "kivérezni" az állítólagos keserűségtől, de még számomra így is bleee lett...
Szeri,
Ez az en kedvenc padlizsankremem:
http://ribizlifozelek.blogspot.com/2009/12/joghurtos-padlizsankrem.html
Jo Sir Robin, jo etvagyat!
Olvasom a blogod. Tetszik.
Megjegyzés küldése