2008. július 17., csütörtök

Konvoj


Patrol car
Originally uploaded by ribizlifozelek

Budapest, belváros.
Az Andrássyn döcögtünk befele, békésen, délelőtt 10 után. Picit lassú volt a haladás, mert a kertészek metszés ürügyén vagdosták metélték a fákat. Nekem az egészről nem a metszés, hanem a boncolás jutott az eszembe, de nem értek hozzá. A lényeg, hogy lassan mentünk és, hogy a némelyik akácon (vagy min) egy-két lombos ág maradt. Végre majdnem úgy néz ki az Andrássy, mint épitésekor. Lehet, ötvenévenként le kell kopaszitani?
Szóval, kanyarodtam volna jobbra a Bajcsyra, amikor szirénázás, földindulás. Két motorosrendőr jöt, majd még néhány a Nyugati felől, forgalom leállit. Mi pont a kanyarban álltunk, tökéletesen láttuk az üres utat előttunk.
Aztán jött egy konvoj.
Eleinte azt hittem, valami, magát fontosnak tartó politikus, de nem. Motoros rendőrök. Rendőrautók. Dzsipek. Mikrobuszok kommandósokkal. Marcona harcosok. Páncélkocsi. Mint egy pénzszállitó. Egy ZÖLD postásteherutó. Még kommandósok mikrobuszban. Még rendőrautók.
Mind szirénázott. Villogott.
Aztán eltütek valahol a Deákon.
Mondták mások, pár napja itt keringenek Budapesten. Csak tudnám, mit visznek. Hova. Minek.
Én arra gondoltam, valami fontos cucc szállitását gyakorolják. A koronát megint elviszik majd valahova körbehurcolni. (Remélem, a valahova egy múzeum lesz és ott is hagyják...)

1 megjegyzés:

ribizlifozelek írta...

Update: a Nemzeti Bank penzet viszik.

http://index.hu/politika/belfold/mnbkolt07/