2009. augusztus 2., vasárnap

Munkaidő


Siesta
Originally uploaded by ribizlifozelek

Kalocsáról elugrottunk Szekszárdra. Kétszer is. Szekszárd szerintem Magyarország egyik legkulturáltabb városa, de erről majd később írok.

Az M9-es hídján keltünk át és elhaladtunk az épülő M6-os mellett. Embertelen meleg volt, tűzött a nap és a munkások békésen szalonnáztak a készülő híd árnyékában.

Egy-egy órát voltunk Szekszárdon, aztán mentünk vissza Kalocsa fele. A munkások továbbra is békésen szalonnáztak az árnyékban.

Tourist

Harmincnyolc fokban, tűző napon nem nagyon lehet fizikai munkát végezni. Nem egészséges. Sőt, egészségtelen. A termelékenység közelít a nullához. A törvény a meleg miatt külön megállásokat ír elő, amelyek összefolynak az egyéb pihenőkkel.

Miért nem lehet áthelyezni a műszakot? Azt mondani, hogy nyolc óra tűző napon végzett munka helyett ugyanazért a pénzért dolgozzanak ötöt. Reggel öttől, amikor már világos van délelőtt tízig. A munkások kapnak három óra plusszt és valószínűleg nem dolgoznának kevesebbet, mint a nyolc óra napozás alatt.

Tudom, biztos van tizenöt törvény, húsz bürokratikus szabály, huszonkét hivatal, ami ezt tiltja. És akkor szalonnázni sem lehetne.

Hard work

5 megjegyzés:

Ypszi írta...

Én csak azt nem értem, hogy mit keres ezeken az embereken dzseki??? elmebetegek vagy mi?

ribizlifozelek írta...

Ypszi, ez utahi ilusztralo kep es csak 28 fok volt, ami a mexikoiaknak ugy latszik kevesnek bizonyult.

Pyry írta...

Ribizli for president :)

Ypszi írta...

Elnézést, bocsánat, félreértelmeztem a képeket.. de a mexikóiak sem normálisak akkor sem.. én igy max 0-10 fok között öltöznék.. jó én hidegvérű vagyok.. a testhőmérsékletem sem éri el a 36 fokot :)

ribizlifozelek írta...

Pyry, majd gyujtunk alairast!

Ypszi, egyetertek :)