2011. december 2., péntek

Fairmont Park

Farimont Park

A kacsák rémülten röppentek fel.

Kutya, kutya, kutya - hápogtak döbbenten.

Yoda elégedetten vigyorgot.

Fairmont Park

A régi iparvágányt követve értünk a Fairmont parkba. Az elhagyott vasútvonal itt középosztálybeli, nagyjából százéves American Craftsman bungalók mögött kanyargott és Sugarhouse közepén ért véget, annál az elhagyott bútorraktárnál, ahol a 127 órát forgatták.

Örültünk, hogy valóban a parkot találtuk meg: pár nappal korábban majdnem négy kilométert mentünk egy térképen látható park fele, amiről kiderült, hogy egy golfpálya.

Fairmont Park

Ez valódi park volt sok fűvel, tóval, focipályával és egy kis gördeszkastadionnal. Nem sok ilyet láttam. A beton pálya meglehetősen keménynek tünt. A pályát este 11-ig lehetett használni, addig működtek a lámpák.

DSCF8789

Tetszett a pálya, de ez nem az a hely, ahol el szeretnék esni.

Skate

A parkban a legjobb a patak volt.

Libák gágotak, kacsák úszkáltak a vízben. Ez a patak a Hidden Hollow patakjának a folytatása. A patakban valamikor mormon telepesek itatták a jószágot és belőle öntözték kertjeiket is. Ahogy a város növekedett, a patakot befedték, csatornázták és az ősi vízfolyás csak egy-egy parkban és ipartelepen bukkan elő, mielőtt beletorkollik a Jordán folyóba.

House

Visszafele a Sziklás-hegységből leereszkedő 80-as autópályát követtük. A pici családi házak közötti tér hirtelen megnőtt és a házak nagyobbak, régibbek lettek. A félháztömbnyi kertekben terpeszkedő jókora viktoriánus palotácskákat a Sugarhouse-t felépítő kereskedők építették templomuk köré, a település déli határánál, közel a patakhoz.

LDS church

A legnagyobb ház volt a legjobb állapotban: a házat 1880 körül építette a környék leggazdagabb kereskedőjének egy svéd bevándorló.

DSCF8786

Azt hittük, itt át tudunk kelni a környék legnagyobb átvezető útján, de ehhez autóba kellett volna ülnünk: egy kilométert kellett kerülnünk a legközelebbi zebráig. Remélem, ha megépül a villamos, majd zebrát is festenek mellé.

DSCF8785

2 megjegyzés:

Boston2 írta...

Szerencsés vagyok. A Brook Farm 6-8 perc séta, és az már nem is park, hanem vadon.
Yodának tetszene. :)

De akadt, aki a temetőt nézte golfpályának, olyan szép a gyep és annyira nem észrevehetők a sírok... ugye, Sir Robin? ;)

Kacsák, ludak is vannak, sőt, minden reggel egy hattyúpár úszkál az út és az iskola közti sekély tó, avagy vízborított mocsár színén...
És hogy őzek is vannak, arról testközelből győződhettem meg nemrég :)

ribizlifozelek írta...

Jó az a New England.