2011. december 11., vasárnap

Megint a fények

Lights

Piros, sárga, kék, zöld.
Piros, sárga, kék, zöld.

Első nap meghitten villogott a karácsonyi dekor. Hogy ne kelljen minden nap kihúzni és bedugni a terasz plafonján lévő konnektorba, még egy időzítő kapcsolót is közbeiktattunk. Sötétedéskor felgyulladnak a karácsonyi fények, tizenegy fele pedig villanyoltás, mindenki menjen aludni.

Piros, sárga, zöld - villogtak másnap a fények. A kék meg égett folyamatosan.

Piros, sárga - fogadott másnap a villogó fény, a többi meg állandóan világított.

Pirosan villogott a dekor a harmadik nap, miközben a többi szín folyamatsan égett. (Szerencsére csak a világított értelemben, van biztosításunk tűzkárra, de akkor is.)

Holnap már semmi se fog villogni - simigattam meg a kínai ipar által gyártott villogó véletlengenerátort.

Tévedtem.
Két szín villogott.
Aztán az összes.
Aztán egy se.

Az egyszerű karácsonyi égősor elképesztően változatos programmal lát el: mindennap megpróbálom kitalálni, hogy fog működni, de sose sikerül. Hamarosan kis füzetkébe fogom vezetni, mikor, mi villog és világít folyamatosan, mert egyre kiváncsibb vagyok, a füzér random, vagy programozott vagy csak egyszerűen hibás.

Optimista énem hisz abban, hogy a négy színben tündöklő kicsi és nagy csillagok az összes lehetséges villogási variációt le fogják játszani karácsonyig. Cinikus énem pedig azt várja, a fényorgonából mikor lesz tüzijáték.

Lights

4 megjegyzés:

Jó Sir Robin a bátor írta...

már én is megcsodáltam a szomszédság kreativitását. :) Na majd megyek és megörökítem valamelyik este.

Ziebi írta...

Nálunk én vagyok az időzítő. Mikor hazaérek bedugom, reggel kihúzom. (amióta megfújták a bringát, jobb szeretem ha van fény az ajtónk előtt.)

Boston2 írta...

Egyszer a karácsonyfára volt nálunk ilyen kínai csodaégősor, szintén kitalálhatalan algoritmussal... tulajdonképpen mindegy volt, melyik változatra kapcsoltam a 7 különböző lehetőségből, mindig egy idő után átment véletlenszerűbe... hja, az entrópia itt is nagy úr. :)

Unknown írta...

Azért, mert fő a változatosság! Nemhogy örülnél az ajándéknak, nem kell mindig ugyan azt nézni! :)))