2011. december 10., szombat

Üvegreciklálás

Colored Glass

Csörömp - mondta a doboz. Szerencsére ezt hangosan mondta és elnyomta mindazt a káromkodásözönt, ami fájós lábujjamon át tódult a számba. Gyorsan fogatmostam és elemezni kezdtem a helyzetet.

A közel négyszáz literes recikláló kukába nem lehet üveget tenni, csak műanyagot és papírt. Az üveg az egyik legkönnyebben reciklálható anyag - Utahot kivéve. A legtöbb üres üveg akkor keletkezik, amikor az emberek sört, bort és pálinkát isznak. Mivel elvileg az emberek Utahban nem isznak alkoholt, ezért itt kevés üveg ürül. Emiatt nincs üveghulladék-feldolgozóipar.

Mivel a kevés itt keletkező üveget mégsem akarják kidobni, ezért elviszik oda, ahol reciklálnak üveget.

Mi se akartuk kidobni a lassan halmozodó befőttesüvegeket, kávés ibrikeket, ezért mindig szépen betettük őket egy dobozba, hogy majd recikláljuk őket. Ezt a dobozt a szárítógép mellett tartottuk Oszi étele mellett. Ezt a dobozt mozgattam arrébb két méterrel jobb lábam kisujjával.

Elegünk lett: bepakoltuk az üvegeket az autóba és elmentünk a néhány üveget recikláló “hulladéksziget” egyikéhez a Fairmont park mellé.

Itt saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy azért a utahiak is isznak néha.

Bottle shock

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

De legalább szép tisztára mosva szabadulnak meg az üvegektől. :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

Utahban nem lehet piát kapni?

Unknown írta...

Méghogy nem isznak!

Bár nálunk minden üveget be lehet dobálni. Csak a tetőt le kell szerkeszteni róla és elvileg ki is kellene mosni. Ezt többnyire meg is teszik.

Itt azt gondolom, hogy azért több üvegkontiner van, mint felétek. :)))