2011. december 17., szombat

Mágikus alsóneműk

Temple

(Megjegyzés: minden vallásban vannak a kivülálló számára meglepő, furcsa dolgok. A hívők elfogadják ezeket, mint hitük, életük részét. A kivülállók, ha egyáltalán felismerik ezeket, csodálkoznak.

Hiszek az élni és élni hagyni elvben. Mindaz, ami nem árt másoknak, jó dolog. Viselője, használója hisz benne - legyen az halotti ing, stilizált pajzs, szekérkerék, lekicsinyített kínzóeszközt ábrázoló miniatűr szimbólum, nagyívben kikerült fekete macska vagy egy mágikus alsónemű.

Mind tiszteletre méltó dolgok, amiket el kell fogadnunk. Ettől vagyunk emberek.)


Temple


A mágikus alsóneműnek hivatalosan templomi ruha a neve, de a hozzánk hasonló kívülállók csak barátságosan mormon-fehérneműnek vagy mormon pizsamának mondják. Egyes anti-mormon csoportok szerint a mormon-fehérnemű titkos ruhadarab, mormon csoportok szerint a kritikusok keverik a sacred és a secret szavakat.

A templomi ruhát nemcsak templomban hordják, hanem mindenütt. Egy hithű mormon felölti a kezeslábast és hordja. Hordja. Hordja. Akkor veheti le, ha kimossa vagy, ha olyan tevékenységet végez, amit ilyen ruhában nem lehet. Például úszik. Egyéb alkalmakkor a cucc rajta van. Éjjel is és a jövendő mormon generációk fogantatásának a pillanatában is. (Szerintem ez utóbbi ellenőrzése nincs napirenden.)

A templomruha fehér. Mivel az élet bizonyos pillanataiban hátrányos lehet fehér alsóruhát hordani, ezért a seregben szolgáló mormonoknak engedélyezik terepszínű alsóruha hordását.

Templomi alsóruhát csak templomialsóruha-szakboltokban - mint a Deseret kiadó boltjában - kaphatnak a beavatottak. A ruhadarab szent: kivülállók nem hordhatják és nem vehetik meg.

A ruhát addig kell hordani, amíg tart. Amikor kezd elfoszlani, akkor lehet csak újat venni - azaz a szekrényben nem sorakoznak egymás mellett az alsóruhák. Ha egy ruhának lejár az ideje, meg kell fosztani szentségétől (kivágni belőle a megfelelő jelképeket) és utána lehet újat venni.

A mormon vallás szerint az öltözet szent. A hívőnek és Jezusnak a Templomban kötött szövetségét jelképezi. A hivatalos doktrína szerint az alsónemű valamennyire véd a kísértéstől. Egyes használók szerint a fizikai támadások, földrengések és balesetek ellen is védelmet nyújt, de erről még senki sem készített statisztikai alapossággal felmérést.

Egy valami nem derült ki a templomi ruháról. Nem tudom, hogy a templomiruha alatt hordanak-e egyéb alsóneműt, például boxert vagy tangát.

Temple

Képek forrása: Wikipedia.

6 megjegyzés:

GlobalGrover írta...

ez nagyon erdekes volt. ketlem ugyan hogy tangat hordananak ... haha

Jó Sir Robin a bátor írta...

én rögtön a balettre asszociáltam. Mágikus tüllszoknya nincs?
egyébként csak egy dolgot nem értek. Ha csak egy ruhájuk lehet, és azt soha nem vehetik le, akkor mitől lesz tiszta az a ruha?

Ziebi írta...

Szerintem ezek szimplán kínzóeszközök. Legalábbis mikor kitalálták őket még nem légkondis irodában dolgoztak nyáron, hanem a 45 fokban a sivatagban.

Boston2 írta...

A kísértés ellen kétségtelenül véd. Mármint a másik nemet védi, mivel sok mindennek nevezhető, de szexisnek nem... :)

Azért pár dolog felmerül:
Ha csak mosás idejére veheti le és csak egy van belőle, mennyi ideig tart ki egy ilyen és mennyi időnként mossák? Higiéniailag kicsit aggályos...
Milyen anyagból van?

ribizlifozelek írta...

GlobalGrover, a feherneműt tényleg nem tudom, elég sok Victoria Secret van errefele...

Sir Robin és Boston2, mosáshoz levehetik. Nem tudom, hogy megy, lehet, mégis többet tartanak, vagy esténként gyorsan kimossák... Ha így van, akkor értem miért használnak ennyi vizet. Ráadásul amíg szárad, lehet mást is csinálni .)

JuditAu írta...

Nincs egy mormon ismerős, akitől ezt meg lehetne kérdezni? Ez egy kínzó kérdés! tanga, vagy nem tanga? Heti mosás vagy napi mosás? van-e váltó-mágikus-fehérnemű? Most komolyan! Hát hogy megy ez a gyakorlatban? És hogy ellenőrzik, hogy a vásárló IGAZI mormon-e? van titkos jelszó? kikérdezik a tanokból?
egyelőre csak ennyi kérdés merült fel... :)