2012. február 22., szerda

Cica

New York

- Ezt? Én?

Yoda megilletődve nézte a cicát. A cica az átlagosnál is nagyobb volt.

- Tudod, amikor Tom és Jerryt nézünk, ez az a cica üvölt az elején - magyaráztam.

Hatalmas volt a cica és egyszerűen nem hittem el, hogy bronzból van. Akkora volt. De akkora. Hihetetlennek tünt, hogy egy ekkora macskát bronzból csináljanak meg. De az volt.

Lion

- A világ legnagyobb bronzszobra - mondtam Yodának. Látszott, a Mester lelkes.

- Menjünk közelebb - láttam, már a megfelelő pontot keresi.

Valamikor sokkal izgalmasabb mutatvány lett volna az oroszlánöntözés. Az MGM oroszlán szája volt egykor a kaszinóbejárat. Az emberek az oroszlán száján át léptek be az oroszlán bendőjébe játszani.

Kiderült viszont, hogy a kínai játékosok - akik sokan vannak -, nem szeretnek besétálni az oroszlán száján át a kaszinóba. Különben is, kevés ember dugja a fejét önként egy oroszlán vagy tigris szájába. Kérdezzék meg Royt, ha nem hiszik.

Kitty

(Roy egy tigrisidomár, aki sokáig fehérttigrisek szájába dugdosta a fejét. Roy a világ legszerencsésebb emberei közé tartozik, mert túlélte. Roy szerint ő elesett, a tigris meg biztonságba akarta vonszolni - a nyakánál fogva. A dolog vonszolásos része sikerült.)

Az MGM meg akarta tartani kínai vendégeit, így kénytelen volt leszerelni az oroszlán száját és egy új szobrot építeni. Ezt mentünk megnézni Yodával.

- Lehet? - szimatolt a Mester.

- Lehet - bólintottam.

Kitty

5 megjegyzés:

Boston2 írta...

A kulturális különbségek... mennyit küzdök ezzel a munkám során, mivel teljesen nemzetközi az ügyfélkörünk.

Erről eszembe jut az az európai autógyártó, akinek egyik nagy felhajtással beharangozott modellje csúfosan megbukott Amerikában.
Miért? Talán a futómű? A motor? Nem volt elég hely benne?
Dehogy. Túl kevés és túl kicsi pohártartó volt benne. Ennyi elég volt a kudarchoz...
(Ez állítólag nem vicc, megtörtént. Lehet benne valami, úgy túnik, az átlagamerikainak az elektromos ablak meg a napfénytető és a pohártartó a fontos, a technika nem...)


A cica valóban impozáns lehet...

GlobalGrover írta...

hat meg ha aranybol lenne :-)

ribizlifozelek írta...

Boston2, igen, lehet minőségileg jó - de kulturálisan használhatatlan. Egy csomóan a reggeli kávéjukat az autóban isszák. Ha nincs hova tenni a poharat, nem lehet kávézni, ha nem lehet kávézni, nem lehet dolgozni, ha nem lehet dolgozni, nem telik benzinre (se).

GlobalGrover, hm... Képesek lennének megcsinálni.

Unknown írta...

Na most figyelj, nem értem én ezt! Mi a baj azzal, hogy Yoda aláirja, hogy itt járt? Te a blogodba örökited meg, ő meg a saját módján, ha már nem adod neki a gépedet! :)

lányosapuka írta...

...azért az én szívem az Alekszandr Szergejevics által megénekelt bronzszoborhoz húz, mind kulturálisan, mind hely tekintetében...