2012. február 25., szombat

Padlószőnyeg

Yoda in the Hotel

(Megjegyzés: a fényképek illusztrációk.)

- Miért szeretik Amerikában ennyire a padlószőnyeget? - V olyan undorral nézte a padlószőnyeget, mintha a CSI egy boncolós jelenetét bámulta volna.

- Olcsó - feleltem, miközben egy eltévedt és elhunyt legyet fixíroztam, ami a padlószőnyegen lényegült át porrá.

- De undorító.

- De olcsó - amint az új házban volt időnk, lecseréltük a szőnyeget padlóra. A padlószőnyeg olyan, mintha lakna benne valami. Valószínűleg lakik is.

- Mennyire olcsó?

- Száz dollárért egy lakóházban megcsinálnak egy szobát, plusz anyagköltség. Egy kisebb szoba lepadlózása ezertől indul, plusz anyag.

- Olcsó. De undorító.

Picit beszűkült a szókincsünk.

- Van egy órási előnye - pislogtam laposan - Görögországban tanultam egy profitól egy szállodában.

- Mi az?

- Ez a takarítószemélyzet vágyálma. Pillanatok alatt el lehet tüntetni egy svábbogarat benne. Ráállsz és körkörösen mozgatod a lábad. Nagyjából fél perc után nyoma sincs az állatnak. Próbáld ki a légyen - böktem a múmiára

Ez undorító - felelte V, miután befejezte a kísérletet.

- Az. De olcsó - mondtam ki az áment.

Bug

9 megjegyzés:

Globalgrover írta...

en sem birom a padloszonyeget. a fapadlokkal most egesz tisztaban vagyok egyebkent mert nezzuk epp mit kene az uj hazba betenni.... hardwood, engineered wood, vagy laminate padlot. az elso ketto jo draga plusz a munkaktg.... tudom te ugyi vagy es magadnak tetted le... nem hiszem hogy mi bevallaljuk majd.

ribizlifozelek írta...

Vesztek házat?

A laminálttal semmi baj nincs. Ha nem akartok rajta gurulós székkel közlekedni, akkor jó pár évet kibír. A jobbakról nehéz megmondani bicska nélkül, hogy fa vagy laminált.

Boston2 írta...

Egyetértek padlószőnyeg ügyben. SŐt, részemről mindenféle szőnyeg nélkül elvagyok. Szerencsére itt a bérelt lakásban parketta van.

A laminálttal azért egy gond van: a nedvességet utálja.
Valami kicsöpög, kiborul, nem veszik észre időbe, hogy gyorsan feltöröljék - másnapra ott a visszavonhatatlanul felpúposodott, felvált rész a padlón. Saját tapasztalat :(

Névtelen írta...

Ha a kínálat ennyire szűk,szőnyeg vagy fapadló,akkor a válasz is csak az olcsó és undorító szűkszavú lehet.
Számomra a leg egészségesebb a döngölt föld ,olcsó, a svábbogár tetemet ellehet ásni egy sarokba így nem undorító, s döngölni még Ameikában is bárki tud.
Vagy csak Irakban és Afganisztánban??!!

funi írta...

hadd védjem meg a szőnyeg becsületét, mert én imádom:)
szóval: az olcsóságon túl puha és meleg. hogy laknak benne, az persze igaz, de egyrészt a függöny/ágynemű sem sokkal jobb ilyen szempontból, másrészt a lakókból egy csomó akkor is velünk lakik, ha nincs padlószőnyeg. a laminált padlót ki nem állhatom, a parkettából még ki lehet hozni jó dolgokat, igazából a brutál hajópadlókat szeretem még, de azzal meg el is érkeztünk egy "retro" parasztlakásba a valamikor tipikus sötétbarna 45kg/m^2 bútorok közé. de szépek is azok. és nem utolsó szempont, hogy ahol nincs padlószőnyeg akár naponta lehetne porszívózni, az pedig nem egy álom. na, szóval padlószőnyeg rulz:)

GlobalGrover írta...

ja, ugy nez ki veszunk. remenykedem hogy igazi fapadlo van benne es akkor a refinishing is eleg.... merthat laminaltat nem szeretnek. viszont a fa meg $9 per sf munkadijjal egyutt.

ribizlifozelek írta...

Funi, Neked is igazad van!

Globalgrover, de ne a padló legyen a fő szempont házvásárláskor. Majd írj róla sokat!

GlobalGrover írta...

majd irok... egyelore baromi sok papirt kell prezentalnunk ... mar a torposom is tele van veluk!!!!!!

ribizlifozelek írta...

Ez csak rosszabb lesz. Azt nézd meg, mennyi vacakot kell majd aláírni, amikor megveszitek!