2012. február 10., péntek

Las Vegas fényei

Paris

- Né, egy kilátó.

- Tényleg.

- Akkor?

Pár perc múlva már vettük is a jegyet az Eiffel toronyba. A kisebbikbe. Nem a romániaiba, mert ott is van egy, hanem a vegasiba. A vegasi Eiffel torony feleakkora, mint a párizsi. Eredetileg ugyanakkora lett volna, de a közeli reptérről átszóltak, hogy bele fognak akadni a Boeingek. Így fele akkora lett.

Paris

Még két különbség van a két torony között. A párizsi szegecselt, a vegasi az úgy néz ki, mintha szegecselt lenne, de hegesztett. És Yoda még nem ellenőrizte a párizsi torony korrozióállóságát.

Paris / Vegas

Azt hittem, tömegek állnak sorba, hogy felmehessenek - de nem álltak. Egy unatkozó hölgy kifizettette velünk a belépőjegyet, egy másik megmutatta, merre kell menni és hamarosan a liftnél várakoztunk.

Las Vegas

A kilátóteraszon meglepődtünk. Meleg volt és nem fújt a szél.

A kilátás olyan volt, mint vártuk. Azt olvastam, hogy a Strip a föld legfényesebb helye, amit az űrből is látni lehet, de más volt ezt felülről látni.

Strip

A Strip éles fénykardként húzódott végig Vegason. Mintha a város összes fénye ebbe a sávba koncentrálódott volna. A hotelóriások mögött egy sötét sáv húzódott: a parkolóházak. Mögöttük újrakezdődtek a fények, de a Strippel semmi sem versenyezhetett.

Csodálom, hogy az UFÓ-k az Area 51-be mennek. Vegas sokkal jobban látható.

Las Vegas

2 megjegyzés:

Boston2 írta...

Jó kis energiaszámlájuk lehet... :)

ribizlifozelek írta...

Egy becslést olvastam Las Vegas 2007-es áramfogyasztásáról. Akkor az éves villanyszámla 40 millió dollár volt.