2012. február 26., vasárnap

iMessage

Vanishing Breed

- Nincs What’s App-od? - V ezt olyan hangsúllyal mondta, mintha fejem nem lett volna.

- Micsodám nincs?

- What’s App.

- Akkor jól értettem.

- És nincs?

- Nincs.

- Neked sincs?

- Nincs.

V úgy nézett ránk, mintha most bújtunk volna elő egy barlangból. Látszott, nem hiszi el, hogy nekünk ne lenne ilyen. Hiszen fejünk is van!

A What’s App egy iPhone alkalmazás, ami gyakorlatilag azonnali (szakszóval instant) üzenetküldést tesz lehetővé okostelefonok között. A dolog nagyjából ingyenes - ha valakinek van egy jó kis adatcsomagja vagy talál egy wi-fi hálózatot.

Nagyjából egy hétbe telt, amíg V megszokta, hogy nincs What’s Appunk és időnként komolyan megfordult a fejemben, hogy éjszakára elzárjuk a telefonjainkat, nehogy V felkeljen hajnali kettőkor és telepítse rá az app-ot. Amint wi-fi közelbe kerültünk, V telefonja feléledt és vidám csipogással adta át a frissen érkezett üzenettömeget.

Egy nap aztán a telefonon munkára használt alkalmazás (szaknyelven app) egy frissítés után rendszeresen kezdett összeomlani. A fejlesztő egy csomó jó dolgot pakol(hatott) bele, ezeket azonban nem tudtam kipróbálni. Csak ráböktem az ikonra és már meg is halt az egész program. Bevallom, tetszett az újítás: munka helyett elővettem egy könyvet és olvastam.

Miután elfogyott a könyv, újra megpróbáltam elindítani a programot, természetesen meghalt. Tudtam, mi a baj: lusta vagyok és több hónapja nem töltöttem le az új operációs rendszert a telefonra. Letöltöttem. Minden működött és én megtaláltam az iMessage-t. Az Alma ezt az sms küldő programba építette bele: iPhone-ok között tud a What’s App-hoz hasonlóan üzeneteket, filmeket, fotókat küldözgetni.

Azaz részben vége a nyugalmunknak.

6 megjegyzés:

olajbogyó írta...

haha, rajtam is épp a What's App-ot kérték számon legutóbb, és kaptam furcsa nézéseket, amiért tudom, hogy mi az, és mégsem akarom :)

Boston2 írta...

Maradok a Skype-nál... vagy Gtalk. Bár Apple-kedvelő vagyok, az iPhone-t visszaadtam 2 hét után. Nem voltunk kompatíbilisek. :)

ribizlifozelek írta...

Olajbogyó, nem V volt...

Boston2, What's App van Androidra is.

Boston2 írta...

Köszönöm, úgy tűnik, elleszek nélkül ezentúl is :)

Jó Sir Robin a bátor írta...

vaccap előnye, hogy a telefonkönyvből a telefonszámok alapján azonosítja be a chat partnereket.

ribizlifozelek írta...

Boston2, sejtettem :)

Sir Robin, egyetértek, h nagyon jó, de én régimódi vagyok és emilezek. Illetve védem a privátszférámat.