2012. február 11., szombat

Tearobot

Robot

Nehéz a világ másik feléről ajándékokat küldeni. A fényesebbjét a magát hollónak álcázó szarka eszi meg, a csomagok néha eltűnnek vagy felszívja őket valami rejtélyes időhurok. (S hívott decemberben, hogy köszöni a júliusban neki Budapestről küldött képeslapot, éppen karácsonyra megérkezett. “Dupla öröm” - mondtam neki. S-ről tudni kell, hogy egy EU országban lakik egy megyeszékhelyen, tehát azt se lehet mondani, hogy el lenne vágva a világtól.) A csomagok belsejében turkáló fináncokra már szót se érdemes vesztegetni.

Robot in Tea

Szerencsére otthon is egyre több lehetőség van on-line venni ajándékot: könyvet a Bookline-on, csokoládét a ChocoCard-on. Ezek az eddigi tapasztalatok alapján jól működő, korrekt cégek. Néha azonban jól esik valami apróságot innen küldeni, valamit, amit itt látunk meg és amiről tudjuk, a megajándékozott örülni fog neki.

Így került a látóterünkbe a tearobot. Egyszerű és ötletes. A teafiltert vagy a teafüvet betesszük a robotba, azt meg betesszük a forróvízbe. A robot közben kapaszkodik a karmaival, miközben elkészül a tea. (V-nek annyira tetszett, hogy majdnem ő is vett egyet.)

Robot in Tea

Egy nap fogtam a robotot, egy tábla különleges csokoládét, majd elügettem a postára. Itt kitöltöttem egy vámárunyilatkozatot, majd feladtam postán a robotot, aki kevesebb, mint tíz nap alatt elrepült Budapestre L-hez és már szorgalmasan főzi a teákat.

L, boldog születésnapot!

4 megjegyzés:

L. írta...

Köszönöm a jókívánságokat, meg persze a robotot is, nagyon jó szolgálatot tesz ezekben a hideg időkben.

GlobalGrover írta...

szuper kis szerkezet :-)

Grafifruska írta...

ÁÁ de jól néz ki! :D
Ngyon szuper kis ajándék!

Unknown írta...

De jó, de jó! Itt miért nincs ilyen? Itt csak mindenféle szinü gömböket árulnak teatartó gyanánt!