Tomatoes, yogurt and zucchini
Originally uploaded by ribizlifozelek
Amikor a hőmérőből felül kifolyik a higany a melegtől, jó dolog mindenféle könnyű ételt enni. Ilyen ez a török specialitás is.
Hozzávalók:
2 csípőspaprika (hegyes)
4 cukkini (végkony)
2 gerezd fokhagyma (nagy)
2-3 deci joghurt (finom)
olaj (oliva)
paradicsom (piros)
A paprikát ki kell sütni a forró olajban. A profi török szakácsok mind a négy oldalát megsütik négy elegáns mozdulattal. Én nem vagyok profi török szakács, nekem csak megégetni sikerül.
A cukkinit fel kell szeletelni hasábokra. Alaposan meg kell sózni, majd a paprikából visszamaradt olajban kisütni, amíg puha nem lesz.
A joghurtba só kerül, majd az apróra vágott (vagy passzírozott) fokhagyma. Ezt a trutyit rá kell önteni a paprikára és a cukkinire, majd az egészet vékonyra szeletelt paradicsommal kell diszíteni. A paradicsomdíszeket korianderrel dekoráljuk.
Finom és talán a hőmérséklet is csökken tőle.
2 megjegyzés:
A szalonnas rantotta is konnyu etel!
Csak ossze kell vagni a sok szalonnat, ra a sok tojast, esetleg ala zsir, es kesz.
Igazad van, tenyleg konnyu!
Megjegyzés küldése