2009. augusztus 15., szombat

Mérleg


Catherine Gate
Originally uploaded by ribizlifozelek

Brassó gyönyörű, mint mindig.

A városban egyre több mindent pofoznak helyre. egyre több épület nyeri vissza régi fényét.

Catherine Gate

Sok van még hátra, de alakulnak a dolgok.

Talán kevesebb a külföldi, mint pár éve, válság van, talán azért. Vagy, mert válság van és Brassó igencsak drága az ország más részeihez képest.

Teraszból egyre több van és szinte mind tele. Lehet, mert az emberek a válság miatt munkanélküliek és nincs állásuk - így ülnek a sörük mellett - nem tudom.

Brasov

A forgalom kriminális, mindenki a központon keresztül pöfög jobbra-balra. Az autókat még nem sikerült teljesen kiűzni a történelmi városmagból. A sok autó miatt néha kifejezetten büdös van.

A Feketetemplomban továbbra is vannak azonban orgonakoncertek és még mindig megfizethető áron.

A medvék lejárnak a hegyek lábához szemetet vagy elhullott részegeket enni - igazi extra látványosság, bár most csak részegeket láttunk, macit nem.

Coat of arms of Brasov

4 megjegyzés:

Pyry írta...

Köszi a leírást, kedvet csináltál ismét. :)

Névtelen írta...

Ha még van az időtökből,egy séta közben emeljétek fel a fejeteket a teraszok fölé s az a nagy sötét zöld ami uralja a várost az a Cenk.Én még abból az időből ismerem mikor a hegyet boritó erdő fáit kivágva sikerűlt a Sztálin nevét pár évtizedre megörökiteni.De a hegyet mi nem ezért szerettük...

ribizlifozelek írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ribizlifozelek írta...

Pyry, koszi.

Nevtelen, joparszor voltam fenn, de most nem fert bele az idobe. Iden a klasszikus "hegyet alulrol, muzeumot kivulrol, kocsmat belulrol" latogatas volt.
Sztalin fenyoirol edesapam meselt nekem :)