2009. augusztus 5., szerda

Távol-Kelet Kelet-Európában


Azsia Center
Originally uploaded by ribizlifozelek

Kíváncsiak voltunk az Ázsia Centerre. Milyen egy hamisítatlan keleti bevásárlóközpont Budapesten? Keletibb? Nyugatibb?

Egy valamiben biztos voltam: mire kiatózunk odáig, úgy fogom érezni, mintha Pekingig vezettem volna a Tien-Shanon át. Nagyjából igazam is lett. A hely viszont tetszett: volt ingyenes mélygarázs.

Azsia Center

Az épület nem volt se rossz, se jó. Normális bevásárlóközpont volt keleti ízléssel. Hasonló volt sok másik, a Távol-Keleten vagy Budapesten látott üzletházhoz. Több volt bennük a hely, mint az egykori Skála Metróban.

Mivel az építtetők a kínait leszámítva a legtöbb nyelvvel hadilábon álltak, imádták a piktogramokat. A különféle rendesen kiírt szövegek ellenálhatatlanul mulatságosra sikerültek.

I was always afraid of falling up...

A rajzokból megtudtam, kutyát tilos bevinni és tilos benn fényképezni. Mivel egy méretes Fuji lógott a nyakamban, erre egy (magyar) biztonsági őr fel is hívta a figyelmemet, nagyjából azzal a kedvességgel, ami a biztonsági őrök és az éhező krokodilok sajátja. Nem kerestem logikát a tiltásban, ha tilos, akkor tilos, inkább kinn fotóztam a kínai birodalmi totemsas fejére tojó galambot.

Birds

Tökéletesen fel lehetett ismerni az ázsia személyzetet. Nem azért, mert ferde volt a szemük, hanem, mert ellentétben magyar kollégáikkal, udvariasak voltak. Valahogy ezt az őslakosoknak nem sikerült elsajátítania. Lehet, azért, mert éhbérért zsákmányolja ki őket a sok kínai és ők a munkásosztály eme ősi és egyszerű fegyverével védekeznek.

Pegasus

3 megjegyzés:

Ziebi írta...

Az Ázsia C. mindentől nagyon messze van, alig van benne valaki, és ott vettem meg anno a szablyámat :)

Ypszi írta...

Egyszer engem is elráncigáltak oda (majdnem szó szerint), de végülis nem volt rossz..

Hámptidámptival gondolom nem találkoztál :D

Névtelen írta...

Hogy egy magyar ember volt a biztonsági őr nem csodálkozz mert ez a kóceráj nem az ázsiaiaké hanem egy szlovák fószeré!A vezetőség között is csak 1-2 ázsiai van a többi magyar!Ezek az árusok meg a különböző putris kínai piacokról lettek összeszedve,meg is látszik...
A felel igénytelen mikor milliomosok!!!20 éves gyerekük a legújabb BMW.AUDI?stbvel jár!
amikor jön Kínából vagy Japánból valami nagy forma megy a képmutatás
A vámosoktól meg persze rettegnek!