Bread with cheese
Originally uploaded by ribizlifozelek
A töltött zsömle (vagy zsemle, esetleg zsemlye) receptjét édesanyámtól tanultam.
Tetszik ez a zsemle (vagy zsömle), Egyszerű, gyors, könnyű (legalábbis elképszíteni) és egyszerre készíthető vegetáriánus és ragadozó módra.
A zsömlének (vagy ahogy a sarki közértben mondják, zsöminek) a tetejét levágom és kikaparom a belsejét. Itt vannak a hororrfilmkedvelők előnyben. Lehetne akár Dexter zsöminek is hívni ezt az ételt. Levágom a feje tetejét és eltávolítom a belsejét.
A zsömle fenekét vékony sugárban meglocsolom egy kis főzőtejszínnel. A zsemle belsejét kikenem krémsajttal, Ráütök egy tojást, ráteszek valamilyen sajtot (most camembert), Itt lehet megcifrázni: a sajt alá a ragadozóknek kerülhet kolbász vagy valami egyéb protein. Ezután beteszem a kétszáz C fokos sütőbe öt percre, majd jön a mikro, másfél-két percig, hogy a tojás a megfelelő keménységű legyen. Az egészet mindenféle fűszerekkel menet közben vagy a főzés végeztével meg lehet szórni.
Aztán csak enni kell.
2 megjegyzés:
Túróval töltve ( mint a túrógombóc) is finom :) És kicsit lájtosabb :)))
Mobi, kiprobaljuk!
Megjegyzés küldése