2010. március 6., szombat

Ipari forradalom - tűzhelyszerelés


1
Originally uploaded by ribizlifozelek

A tűzhelyen az egyik spiral kicsit megroggyant. Már régen rosszant meg, de lehetett használni: az egyik pici lábacska tört le róla, ettől ferde. Sütés közben mindig az olaj a serpenyő egyik végébe folyik. Zavaró volt és mindig attól féltünk, hogy le fog borulni az étel. Erre - a leborulásra - reális esély nem volt.

Ismét nekiestem az online használati utasításoknak és fórumoknak, aztán a boltban vettem alkatrészt. Az alkatrész leírása szerint minden spirálos GE modellhez jó, amit 1991 után gyártottak. A fórumok szerin az 1967-esekhez is jó.

2

Szétszedtem az egész sütőt és letakarítottuk. Ribizlifőzelékék egy része olyan, mint egy jó exobiológus, mindenütt életet keres. Ezért aztán nagyon letakarítottunk mindent.

Aztán összerajktuk. Kipróbáltuk. Működött.

Nem pihenhettünk azonban a babérjainkon: összeszedtük a bátorságunkat és megtrimmeltük a Mestert.

3

4 megjegyzés:

Christine írta...

Én az ötletességet és a teljesitményt imádtam ezekben a tűzhelyekben. Nemcsak hogy egy mozdulattal ki lehet cserélni a fűtő spirált, de jó volt hogy lehet kapni alájuk kis alufólia tányérokat is bele a mélyedésbe. Igy ha kifolyt oda valami és bele égett egyszerűen kicseréltem és nem kellet órákat sikálni. Illetve nagyon szerettem hogy egy pacalpörkölt kukta nélkül röhögve megfőtt rajta másfél óra alatt. Bevallom hiányzik! :-)

Parmezán írta...

Nekem meg a mérete tetszik: egy ilyen tűzhelyet egy itthoni konyhába beraksz, és aztán más nem is fér bele. (Mármint a konyhába.) Viszont nem gond rajta egyszerre húsz embernek gulyást főzni.

Romesz írta...

En jobban szeretem a gaztuzhelyt es kevesebbet is fogyaszt

ribizlifozelek írta...

Romesz, igen, de en mar megszoktam - es ami a legfontosabb, egy gaztuzhelyt nem mernek buheralni.

Christine es Parmezan, teljesen egyetertek.