Brussels Sprouts I
Originally uploaded by ribizlifozelek
Amerikában nemcsak a távolságok és az autók nagyobbak, mint Európában, hanem a kelbimbók is. Az amerikai kelbimbó 2.5-5 centis, az átlagos európai kel 1.5-2.
A kelbimbó nem a kedvencem és még akkor finom voltam - ellentétben a kelbimbóval. Számomra ez inkább nem-kell-bimbó. A kelbimbót viszont angolul Brussels sproutsnak hívják és most hétköznapjaimban Brüsszel jelentős szerepet játszik. Úgyhogy csináltam egy kelbimbós ételt.
- fél kg kelbimbó
- vaj
- 1 kanál só
- bors
- fél citrom leve
- negyed pohár dió
- fél pohár kéksajt (ha a sajt nem kék, az se baj)
A sütőt 351 Fahrenheit fokra melegítettem.
Kivajaztam az edényt. Alulra került a kelbimbó. Rá a vajcsíkok. Meglocsoltam citromlével, sóztam, borsoztam és betettem a sütőbe.
Negyed óra után kivettem, megkavartam és rászórtam a diót. Tíz perc múlva elkészült.
Kivettem. Megszórtam sajttal.
Megettük.
Jó volt.
Kel(l).
2 megjegyzés:
Új poszt! Köszönjük!
Orommel!
Megjegyzés küldése