2010. március 24., szerda

Rozmaringos, fokhagymás villámcsirke


Chicken with rosemary and garlic
Originally uploaded by ribizlifozelek

A nagyon gyorsan elkészíthető ételeknek a rozmaringos, fokhagymás csirke a rosszabbik fajtája. Nem az ízzel van baj. Nem az elkészítési sebességgel: azért villámcsirke ez, mert pillanatok alatt elkészül. Viszont meglepően sok edényt koszol be.

Az előkészítés, főzés 30-35 perc alatt megvolt - a mosogatás viszont majdnem ugyanennyi időt kívánt. Az igazán gyors ételnél a legtöbb időt az evés veszi el. A mosogatást pedig a személyzet végzi.

A villámcsirke ilyen szempontból nem tökéletes étel - de finom.

- két vékony szeletekre vágott csirkemell
- olivaolaj
- két szem fokhagyma, 4 részre vágva
- 1 kanál vaj
- só
- bors
- fél csésze húsleves
- borecet
- rozmaring

1. A fokhagymadarabokat megpiritottuk az olivaolajon
2. A csirkéket megpirítottuk az olivaolajon és a fokhagymán. 3-3 percet oldalanként.
3. A csirkére rádobjuk a sok-sok rozmaringot, csirkehúslevest, sót, borst és ecetet. 5-7 percet hagyjuk, majd a -remélhtőleg- kész csirkét kiszedjük és félretesszük.
4. A lét felforraljuk és beledobjuk a vajat. 3 perc után kész.

A csirkét sobe-tésztával és egy kis kukoricával ettük. Pillanatok alatt kész lett, finom is volt, csak ne kellett volna annyit mosogatni utána.

Chicken with rosemary and garlic

Nincsenek megjegyzések: