2010. március 12., péntek

Pumák a hegyen - kilóg az őzláb


WW1 memorial
Originally uploaded by ribizlifozelek

Yoda nem akart bemenni a Red Butte kanyonba. Sütött a nap, rikoltoztak a madarak, a Mester pedig makacs volt.

Ő oda be nem megy.

Are You Edible?

Nem volt mit tenni, másfele mentünk. Aztán este olvastam Pyry blogjában, hogy pumát láttak az egyetem felett.

Lion

Lehet, ezt érezte a Mester. Mivel tudja, hogy a hegyi oroszlán (azaz a puma, azaz a cougar) ritka állat, nem akar konfrontálódni velük, mert még kárt szenvednének. Jobb a békesség. Mi meg maradtunk a városban. Jobb a békesség.

A hírekben is sok szó esett a hegyen mászkáló pumákról. Az állatokról, mármint, mert az amerikai szlengben a cougar olyan jó karban levő idős hölgyet jelent, aki fiatal fiúkra vadászik. Ha a vadászó hölgy nincs jó karban, akkor nem cougar, hanem hegyi oroszlán, azaz mountain lion. Ha fiatalabb és csinos, akkor puma.

Egy biztonsági kamera felvételen, amit a FOX tett közzé, látni, négylábú pumákról van szó.



Szegények fiatalok és éhesek. A FOX híreit érdemes egészséges kritikával kezelni, ők a jenkem történetnek is óriási feneket kerített, de a pumás hír igaz. Az egyetemen a diákok kaptak is egy köremilt (köremailt?), hogy vigyázzanak a pumákkal, ne dugják a fejüket a szájukba.

A tanárokt nem kaptak semmit, értük nem kár.

Ma Yodával az egyetemen séltáltunk. Nem mentünk a Red Butte közelébe sem, de ott parkoltunk az arborétum mellet, az egyik nagy egyetemi parkolóban a diákszállásoknál.

Yoda ott valamit nagyon meg akart nézni. Megnéztük: egy autó alól egy láb lógott ki. A kocsi alá pillantottam: nem volt őz a láb végén. Mivel valószínűtlennek tünt, hogy az őz farkától megváló gyíkként itt csak úgy elhajította volna egyik lábát, inkább arra gondoltunk, a láb nem lábon jött ide. Legalábbis, nem a saját magán. Fenn, a hegyekben Yoda már talált őzlábat, de ez a láb szinte a városban volt.

Nem lábatlankodtunk tovább: inkább elmentünk az egyetemi faluba sétálni: ott semmilyen puma nincs.

Under the car

2 megjegyzés:

Pyry írta...

Úgy nézem a láb nem egy jaguár alól lógott ki. :)

ribizlifozelek írta...

Me'g jo' :)