2010. december 22., szerda

Catsitting


Catsitting
Originally uploaded by ribizlifozelek

A dogsitting szót akkor hallottam először, amikor józanon halkszavú szomszédunk bekopogott és kisfiús mosollyal elnézést kért:

- Dogsittingelek - mondta -, lehet kicsit hangos ugatás lesz nálunk, elnézést.

Természetesen nem volt ellene semmi kifogásom. Józanon halkszavú szomszédunk általában pocsolyarészeg és olyankor háromszavas szókincsét kihasznláva üvölt. A kutyaugatás sokkal jobb alternatívának látszott.

Most rajtunk volt a sor: mi catsittingelünk, amíg E. Európában van. Ez annyit tesz, hogy vigyázunk két túlsúlyos macskájára. A fenti képen a soványabbik cicus rémül halálra Yodától, bár szerintem kétszer olyan nehéz és háromszor annyit kakál, mint a Mester.

A macskaszittelés arról szól, hogy elmegyünk E-hez, kicseréljük a macskák vizét a vizkeringtető rendszerben (folyamatosan "forrásvíz" kering egy kis "patakban"), adunk nekik enni, megakadályozzuk Yodát, abban, hogy a cicakaját megegye, majd kitakarítjuk az almot.

E. arra is megkért minket, hogy ha lehet, üldögéljünk nála, hogy a cicamicák ne legyenek egyedül. Mi üldögélünk E-nél, dolgozunk, a macskák pedig lapítanak. Esetleg lelépnek a macskaajtón át.

Cat door

Yoda nagyon szeretne haverkodni velük, de szerintem a cicák más társaságra vágynak.

5 megjegyzés:

NP írta...

ó, Yoda nagyon jó lélek, nem bántja a macsokat...

ORsi írta...

ki kell, hogy javítsalak. ez a macska nem túlsúlyos, csak ´jó sok szöre van és olyan fajta, amelynek rövid lába vaan. emiatt látszik kicsit daginak;)

a mestert esetleg fújd be catnip-spray-vel. a legtöbb macska bukik rá (mondjuk az általam ismertek nem - ök a baldriánt szeretik)

Ziebi írta...

Hasonló cicáink lesznek, Yoda gyakorolhat. :)

ribizlifozelek írta...

ORsi :))))))))

Observer, az a baj, hogy a macskak ezt nem tudjak...

Zibei, kiprobaljuk...

Phoebe írta...

A Mester lelkesen orizne oket esetleg egyedul is?:D
A Frakk-Szerenke-Lukrecia harmas jutott most eszembe:D
Ribizli, koszonom a karacsonyi koszontest, en is szep karacsonyt kivanok Nektek, es sok ajandekot, a Mesternek is!!