2010. december 10., péntek

Lakáskeresés


Boston
Originally uploaded by ribizlifozelek

Amikor írtam arról, hogy milyen csalásokkal találkoztunk lakáskeresés közben, többen megkérdezték, el akarunk-e költözni jelenlegi lakhelyünkról.

Nem erről van szó, hanem arról, hogy három hónapra januárban Bostonba költözünk.

Van egy könnyű módszer arra, hogy az ember költözzön: megkeres egy költöztető ügynökséget, akik keresnek lakást, elszállítják, amit kell és még Yodának is találnak kutyaiskolát, természetesen azért, hogy tanítson.
Mi más utat követünk (az I-80-ast, de erről később). A relokációs ügynökségek drágán adják szolgáltatásaikat. Mi igyekeztünk a lakáskeresést magunk megoldani.

Három hónapra kutyával nem annyira egyszerű lakást találni. Rengeteg olyan kisebb-nagyobb lakás van, amit üzletembereknek adnak ki egy-két hónapra - 2-6000 dollárért. Olcsóbb, aagánemberek által kínált lakásnál pár internetes fotó alapján nehéz megítélni, milyen is az otthon.

Boston Salt Lake Cityhez képest amúgy is drága. 2002-ben a támogatott harmincöt négyzetméter volt 1200 dollár.

Keresés közben találtunk pár érdekes lakást. Az egyik garzonban volt minikonyha, azaz mikrohullámú sütő és akkora volt, mint máshol egy franciaágy. Egy másik belseleje logikusan volt megszervezve: az ágyból egyből a kádba lehetett beszállni, onnan vezetett az út az étkezőrészbe. Noha felvillanyozott a gondolat, hogy három hónapig kádban fogunk napközben olvasni, inkább tovább kerestünk.

Lett volna nagyon jó áron egy emeleti kétszobás lakás kilátással az óváros kikötőjére és az óceánra, de sajnos kétórányira Bostontól. Nincs az a kilátás, amiért megérné napi négy órát közlekedni.

Hosszú és kitartó keresés és Mikes Kelement megszégyenítő mennyiségű levelezés után sikerült találni egy garzont egy elővárosi szállodában.

Most már csak el kell autózni Bostonba, potom 3400 km télen. Biztos, ami biztos, az útra vettünk egy nyuszibulldózert.

Mini-shovel

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Mi mindig egyszerre írunk a lakáskeresésről :D:D:D

ribizlifozelek írta...

Es majdnem egyszerre talaltunk is!