2010. december 16., csütörtök

Levelet visz a posta


Bratislava
Originally uploaded by ribizlifozelek

A levelet a posta nem a bontóba viszi, hogy rövid tartalomelemzés után a legértékesebb dolgokat demokratikusan szétossza dolgozói köztt: az amerikai postás nemcsak hozza, de viszi is a levelet.

A családi házaknál a kimenő leveleket egy csipesszel erősítik a levelesláda tetejére, a levélhordó meg viszi is a levelet.

Hasonló a helyzet a csomagokkal is. A posta kitalálta, hogyha valaki vesz tőlük szabány dobozt, akkor azt egységáron, súlytól függetlenül az ország területén belül bárhova elviszik, ahol van postaláda. Az ügyfél fellép a neten a posta oldalára, bankkártyájával kifizeti a küldemény árát, amiért kap egy vonalkódot. Ezt felragassza a dobozta és odaadja a postásnak, aki viszi és nem bontja ki.

5 megjegyzés:

Parmezán írta...

Érdekes dolgok vannak Amerikában. Ki hinné, hogy így is lehet csinálni ...

Romesz írta...

Ha posta honlapjan cimez az embert dobozd akkor a haztol valo elvitelt is meg lehet rendelni es akkor eleg ha kirakjuk a dobozt az ajto ele. A postas mikor a leveleket hozza felveszi a csomagokat is.

Marcsi írta...

epp most vettem meg a postakoltseget egy dobozra, amit mi szabtunk at, mert az eredeti meret nem volt jo. Lemertem, kifizettem, most varom, hogy a postas kezebe nyomjam. Magyaroszagra is igy kuldtem. kinyitottak. Magyarorszagon. Az ajandekcsomagolast felbontottak es "magyar posta" ragasztoszalaggal visszacsomagoltak. Szepen fog mutatni a fa alatt... Meg nem tudom, hianyzik-e valami, mert az otthoniaknak nem szabad kinyitni a csomagokat Karacsonyig...
Magyar posta... vicc.
Majd meglatjuk, hogy amit ma kuldok, megerkezik-e felbontatlanul. Van egy tippem...

Marcsi írta...

oh, a mait az USA teruleten belul kuldom...

NP írta...

tetszik, h ilyen pragmatikusak