2010. december 6., hétfő

Google könyvesbolt


Yoda reads
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mikulásra megnyílt a Google e-könyvesboltja.

Egyből rávetettem magam, bár csak egy kis részét néztem meg: három millió könyvet végigböngészni kicsit hosszadalmas. Inkább csak ismerkedtem a könyvesbolttal.

A felület egyszerű: olyan, mint az összes Google alkalmazás. Nincsenek csicsák, urgáló mikulások, hátterek, semmit. Minimalista dizájn, egyszerű kezelőfelület.

Természetesen lehet címre, tárgyra, szerzőre, témára keresni és lehet tematikusan böngészni.
A témákon belül a könyveket ár szerint is lehet rendezni, külön gomb vezet a már nem jogvédett, ingyenes könyvekhez. Gyorsan "meg is vettem" Washington Irving Tales of Alhambra című könyvét.

Alhambra

Vásárláskor bankártyával lehet fizetni. A könyvet le lehet tölteni a kívánt formátumban: Apple kütyükre, Androidra és Nook-ra. Kindlére nem - az ingyenes Google könyvekből a számítógépen lehet Kindle-formátumot varázsolni.

A megvásárolt könyv nem kötődik eszközhöz. Ha valaki megvette iPadra, nyugodtan letöltheti ugyanazt Nook-ra is. A könyvek - hasonlóan a Kindle bolthoz - a szerveren (is) tárolódnak. A megvásárolt holmik a Google postafiókhoz kötődnek. Gyarkolatilag itt is bárhol lehet könyvet venni, ahol van internet.

A könyvek jóval olcsóbbak e(lektronikus), mint p(apír) formátumban, de a Google boltja csak fillérekkel olcsóbb, ha olcsóbb, mint az Amazoné.

Jelenleg hárommillió e-könyv érhető el a Google könyvesboltjában. (Ha minden jól megy, jövöre a bolt az Egyesült Államokon kívül is működni fog.)
A Google pár éven belül szeretne százharmincmillió könyvet árulni. Az lesz az olvasók kánaánja. Addig viszont érdemes megszabadulni a könyvesbolt-részvényektől.

Some books on history

4 megjegyzés:

NP írta...

Yoda annyira édes! Még sosem olvastam e-könyvet, milyen? Nagyon vonzó, hogy nem kell porolni (fizikailag)...

ribizlifozelek írta...

A Kindles e-konyv felulete olyan, mintha papir lenne: nincs hattervilagitas, ezert a szemet sem farasztja, szemben a hagyomanyos kepernyovel.

Phoebe írta...

Epp egy nook vetelen elmelkedem....ha hazakenyszerulunk, otthon meg mindig csak minimalis az angol nyelvu konyvek valaszteka...

ribizlifozelek írta...

A Kindle szerintem picit jobb, mint a nook - szerintem, de mindenkepp erdemes e-konyvolvasoba beruhazni.