2010. december 26., vasárnap

Karácsonyi kecske


Goat meat
Originally uploaded by ribizlifozelek

Eleinte azt hittük, veszélyben a karácsonyi kecske: az indiai bolt eltünt. Szerencsére gondos kezek az elhagyott bolt kirakatának porábe rajzolták az új címet. (Pár táblácskákra minibetűkkel felírták, merre költöztek, de ezeket a kiírásokat alig tudtuk elolvasni.)

Az új bolt tisztább és áttekinthetőbb, mint a régi. Isteni mango lasszit árultak és rengeteg féle fűszert pakoltak fel a polcra. Szerintem ezeknek a fűszereknek a jelentős része még az Enciklopédia Britannicában sincs benne.
Kecske is volt.
Kicsit drágábban, mint a régi helyen, de volt.

A kecsket hazavittük, a mango lasszit megittuk.

Vegetables

Friss mentát vágtunk apróra. Yoda imádta - volna - a friss mentát. Szokott kapni lehelletfrissítő mentaízű cukorkát és valószínűleg ezzel tévesztette össze a leveleket. Amikor a krumplira került sor, elment, a krumpli nyersen nem érdekli. A répa apróravágásakor azonban ismét megjelent, elmajszolt pár darab répát és csak akkor lépett le, amikor elővettük az újhagymát.

Vegetables and the goat

A zöldés felét beleborítottuk az agyagedénybe. Rátettük a megsózott, megborsozott kecskét, majd rátettük a maradék zöldséget.

A négyszáz Fahrenheit fokos sütőben a kecske és a zöldségek két és fél órán át pihentek.

Ezt követően a mentás kecskét feltálaltuk a karácsonyi asztalnál és miközben a Mennyből az angyalt dúdolgattuk, jóízűen elfogyasztottuk.

Goat with vegetables - ready to eat

3 megjegyzés:

Christine írta...

Boldog Ünnepet! :-)

ribizlifozelek írta...

Koszonjuk!
Nektek is!

aGinger írta...

És nagyon boldog új évet...!