2010. december 3., péntek

Katonabolt


M551 General Sheridan
Originally uploaded by ribizlifozelek

Mindenféle hosszú utazáshoz majd kell pár apróság. Meleg takaró végszükség esetére, ásó, ha behavazódnánk, meg mindenféle egyéb. Keresgéltünk a neten és egy helyen azt írták, ilyemit legjobban a hadsereg felesleges készleteit forgalmazó boltban lehet kapni. Mivel sosem voltunk ilyen boltban, elmentünk megnézni a kínálatot.

Ha valakinek szüksége van ejtőernyő-tartó zsákra, ne habozzon. Itt a helye. De még búvárfelszerelésnek is volt itt zsák. Ejtőernyős sisak nem volt, de rohamsisakot többfélét lehetett kapni. Régi amerikait, németet és belgát. Lőszeres ládát. Dobozt. Puskatartókat. Pisztoltáskákat. Gyakorlógránátokat. Meg zubbonyokat. Kesztyűket. Ötujjast. Kétujjast. Háromujjast.

A háromujjas kesztyűt nem ET-re tervezték és nem is négyes számrendszerben mutogató földönkívüliekre, hanem ravasz meghúzására.

Fura módon búvárruha nem volt - csak tűzálló öltözet.

Nemcsak leselejtezett, használt hadfelszerelést árultak. Volt itt minden, ami a kempingezéshez kell. WC-sátor (katonai verzió, ami valószínűleg azt jelenti, hogy nagyokat lehet lőni benne). Hordozható kacsát (célbalőni illetve belepisilni). Kirándulósátor kilenc személyre. Kempingkonyha. Kilencven centis serpenyő - öntöttvasból. Hasonló anyagból készült elpusztíthatlan bögrék, poharak, tányérok. Hordozható öntöttvas kályha. Nyolckilós öntöttvas palacsintasütő.

Minden vastag, durva anyagból készült. Láttam egy ruhadarabot, mérete és tapintása alapján posztókabátnak látszott. Ing volt.

Minden felszerelés olyan volt, mintha örökké tartana - főleg a szárított, dehidratált ételek. Egy valami látszott fogyóeszköznek: a féldecis vizeszacskó végszükség esetére - orosz és angol felirattal és használati utasítással (mikor igyunk vész esetén vizet).

Látszott, a boltban első a biztonság - ezért is kértek fényképes igazolványt bankkártyás fizetésnél. Két dollár négy centet költöttünk - de az ördög nem alszik. Azért is kell itt bevásárolni serpenyőkből és egyéb cuccokból.

A vásárlókon látszott, ők ezt mind el tudják vinni: a parkolóban álló legkisebb autó is elmehetett volna csapatszállítónak. A vásárlók azonban azt hiszem csapatok helyett lelőtt őzeket szállítottak velük. Meg öntöttvas bográcsokat, hogy megsüssék bennük az őzeket.

4 megjegyzés:

Ziebi írta...

Ez hol van? :)

Christine írta...

Katonai derékszijjat nem árulnak? A páromé lassan 25 éves és kezd elöregedni. Gondoltuk szerzünk valahol egy másikat. Hátha az már kitart amig kell.:-)

Unknown írta...

Ez nagyon jó! Még a lábas csak-csak, de a 8 kg-os palacsintasütőből ki dobja fel a palacsintát? :)

És nagy volt a forgalom? Sok ilyen bolt van felétek? Kapósak ezek az áruk? Ahogy felsoroltad a dolgokat, akár egy életre is kitartanak, ha itt vásárol az ember.

ribizlifozelek írta...

Ziebi:
4974 South Redwood Road, Taylorsville

Christine: de. A legtobb mai katonai derekszij nem bor, de volt borbol is. Mas ilyen "army surplus" boltokban lehet kapni on line is.

Csilla, a vasarlok egy resze ugy nezett ki, hogy ok medvet tesznek a 8 kilos palacsintasutobe es azt dobaljak fel benne.
Ahogy lattam, ezeket a nagyon tartos es esetleg hasznalt cuccokat vagy szegenyebbek vagy maniakus termeszetjarok veszik.