2011. április 11., hétfő

Át New Yorkon

Minnesota

(Megjegyzés:
1. A fénykép illusztráció.
2. Mivel a posztot sietve, utazás közben írom, a szokásosnál is több elgépelés és helyesírási hiba lesz benne. Ezt megígérem.)

Tegnap áthaladtunk New Yorkon - nem a városon, az államon.

New Yorkban hatszáz kilométert mentünk. Egy örökkévalóság volt.

New York City közelében sem voltunk. Elhaladtunk több ipari, mezőgazdasági, politikai központ mellett, integettünk Albany, Syracuse, Buffalo és Rochester leágazásának. A táj alapján meg nem mondtuk volna, hogy New York City hátsó udvarában járunk.

New York államnak kevés köze van New York Cityhez azt a mellékes földrajzi körülményt leszámítva, hogy NYC New York állam területén van.

Erdők közt tanyákat láttunk, tanyák közt gabonasilókat, legelésző nyájakat. Mezők közt tanyákat láttunk, erdőfoltokat, gabonsilókat és legelésző nyájakat.

Az igazi New Yorkiak - a városlakók - ide valószínűleg csak túlélőfelszerelésben merészkednek.

Mi hatszáz kilométer után se hittük el, Egyesült Államok leghíresebb városa mellett jártunk.

New York

3 megjegyzés:

globalgrover írta...

hat igen.... en New York City-ben laktam 7 evig (tavaly koltoztunk DC-be). Az eskuvonk viszont upstate NY-ban volt! Pontosabban Lake George-on. Ez meg Albany-tol eszakabbra van. Sok amerikai ekkor jart eloszor NY allamban. Sot a nagymama azt mondta ha NY City-ben van az eskuvo akkor o nem jon mert fel.... jo mi? :-)

ribizlifozelek írta...

A nagymama tul sok Law and Order-t nezhetett :)

Bevallom, NY City nekem nem a szivem csucske, de azert elismerem, nem rossz hely.

Orsi (globalgrover) írta...

igen, sokan felnek vagy nem szeretik ny-ot de ha hiszed ha nem sokkal nagyon biztonsagban ereztem ott magam mint itt......