2011. április 7., csütörtök

Ben & Jerry gyárlátogatás

Ben & Jerry's  Ice Cream Factory

Szeretjük az ipari turizmust. Imádjuk a agroturizmust. Rajongunk a gasztroturizmusért. Imádjuk a kulturális turizmust. Ha pedig ezt a négyféle időtöltést egyszerre lehet végezni, akkor ott a helyünk. Ezért is mentünk Vermontba, meglátogatni Ben & Jerry fagylaltgyárát.

a3

Mindannyian rajongunk a Ben & Jerry fagylaltokért így amint kisütött kicsit a nap, elindultunk a háromszáz kilométerre levő vermonti Waterburybe.

Ice Cream Factory

Voltunk már pár gyárlátogatáson, még a SPAM-múzeumot is láttuk, de ennyire profin szervezett és kivitelezett programon nem voltunk.

Factory Shop

A pénztárban kifizettük a három dolláros belépőt, megnéztük a boltot, ahol Ben & Jerry szuveníreket lehetett kapni a fagylaltoskanáltól a szakácskönyvig.

Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book

A fagylalt-szekcióban mindenféle hideg és forró Ben & Jerry terméket lehetett vásárolni. A látogatók egy kis csoportja már itt "alapozott".

A személyzet kostolókat osztogatott.
A fékeveszett fagylalttivornyát egy tehénkolomp csengése szakította félbe.

- Túúúúúúúra! - kiáltotta egy barátságos fickó és megkezdődött a gyárlátogatás. Egy negyedórás filmből megtudtunk mindent, amit a cégről - szerintük - tudni érdemes. A film bemutatta a termék útját a tehéntől a tölcsérig.

Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie Ice Cream, 16oz a Pint (Pack of 8)

A látogatás második részében végre a gyárat láttuk. A gyártósort, ami a fagylaltot beletöltötte a dobozokba, a garatot, ami elképesztő mennyiségű csokoládét, magvakat és egyéb nyalánkságokat nyelt el, a doboztetők végelláthatatlan sorát, a meóst, amint véletlenszerűen kiválasztott fagylaltosdobozokat ellenőrzött: egy szamurájkard és bozótvágó kés keverékének látszó célszerszámmal egyetlen csapással kettévágta a dobozt és belekostolt a közepébe.

Azt hiszem, pályát tévesztettem.

Ice Cream Factory

A minőségellenőrzésbe a látogatókat is bevonták, az aznapi termést kellett megízlelnünk. Megtettük. Elképesztően jó volt.

A gyárlátogatás után megnéztük az üzem temetőjét. Itt nyugszanak azok az ízek, azok a fagylaltok, amiknek a gyártását már megszüntették.

Remélem, lesz feltámadás.

Ice Cream Cemetery

4 megjegyzés:

Christine írta...

Finnyás vagyok fagylalt ügyben, de itt el meózgatnám a fagyikat én is. :-))

Parmezán írta...

Egy kis adalék: a RoadsideAmerica oldal szerint "each Ben & Jerry's employee gets three pints of free ice cream a day." Nem lehet rossz munkahely!

GlobalGrover írta...

nyamm!!!! ugy emlekszem lattam egy dokumentum filmet egy ilyenrol de az a haagen dazs fagyirol szolt. ott is volt fagyitemeto :-)

Ziebi írta...

Jujj. Ez valami durván jó lehet. :) Ha én ide beköltözhetnék....hamarosan nem férnék ki az ajtón :D