2011. április 14., csütörtök

York - Nebraska

York

Megjegyzés: a bejegyzések időrendi sorrendje technikai malőrök miatt összekeveredett. A yorki bejegyzés valójában megelőzi átkelésünket a semmi hídján.

York egy falu valahol Nebraskában.

Több szállodája és gyorsétterme van, mint egy magyar mezővárosnak. York tökéletes megállóhely egy Nebraskát átszelő utazáshoz. Innen egy rugaszkodással el lehet hagyni ezt az államot.

Ez volt az egyik oka annak, hogy itt szálltunk meg. A másik az ár: 34 dollárért nehezen találtunk volna egyéb tisztességes helyen szállást. Ráadásul itt nem kellett rovarirtóval a kezünkben várni az éhező poloskák támadását.

A hosszú vezetés után jólesett elolvasni a yorki turistairoda prospektusát, amiből megtudtuk, hogy előzetes bejelentkezéssel meg lehet nézni York egyik fő nevezetességét, az ethanol gyárat. Megfelelő szabálysértés esetén a város börtöne is látogatható volt, méghozzá előzetes bejelentkezés nélkül.

Megtudtuk, hogy a városkában hosszú, asfaltozott ösvényrendszer várja a kirándulókat. A turistautak három és fél kilométer hosszan hálózzák be a várost. Ráadásul környezetüket is rendbentartják, azaz nyírják a füvet. Fáradt agyunknak húsz percre volt szüksége az információ feldolgozásához: Yorkban volt járda.

York

Nincsenek megjegyzések: