2011. november 28., hétfő

Deseret könyvesbolt

Green Line

A belvárosban sétáltunk. Csörömpöltek a villamosok, fotóztak a turisták Moroni fényesen csillogott a Temple tornyán.

A mormon könyvkiadónak, a Deseretnek a könyvesboltjába tartottunk.

Nagy levegőt vettünk és beléptünk az üzletbe.

- Ne feledd megnézni a pisztolyos Bibliát.

Természetesen a pisztollyal és a Bibliával kezdtem.

Fakszimilék voltak.
A forgópisztoly dobját és a Bibliát egyaránt a halál mormon angyala, Porter Rockwell forgatta.

A mormon pisztolyhős kedvenc tárgyainak másolatát potom 1200 dollárért lehetett megkapni. Aki spórolni akart, megvehette csak a Bibliát is. Vagy csak a revolvert. (Utah egy nacionalista állam, a helyi gyártású lőfegyverek gyakorlatilag szabadon forgalmazhatók.)



Jóval olcsóbb volt a Templom avatási ünnepségére szóló belépő díszkeretes másolata.

Sokkal hasznosabbnak és finomabbnak tüntek a sütemények. Rengeteg sütemény volt a polcokon. Meg torták. 25 pénzért olyan tortát lehetett kapni, hogy majd megszólalt.



A torták és sütemények után jött a kegytárgyszekció. Majdnem megtértem, ahogy megláttam a Próféta akciófigurát és a Moroni babát. Az ősi mormon harcos láttán pedig majdnem levágattam a szakállamat. Amikor pedig szembetaláltam magam a mormon misszionárius babával (kis névtáblával és táskával), határozottan éreztem, ha még sokáig maradok, meg fog fájdulni a rekeszizmom. A misszionárius babák leírásából kiderült, nincs jobb, mint ilyen babákkal játszani a gyerekekkel és velük ilusztrálni, milyen jó dolog elmmeni hittérítőnek.



A misszionárius táskák láttán viszont csorgott a nyálam. A táskákat a hittérítéshez szükséges alapfelszerelés szállítására tervezték, volt hely bennük a szentírásnak, ismertető szórólapoknak és iránytűnek. A vasárnapi misetáskák pedig minden képzeletemet felülmúlták. Ezeket arra tervezték, hogy a vasárnapi istentiszteletre vigyenek bennük vallásos iratok, ennivalót és egyéb alapfelszerelést.

Ekkor láttam meg a misszionárius törölközőt. (Nem, ez nem arra van, hogy miután iránytűvel megtalálták a megfelelő tisztást, a hittérítők leterítsék a tisztásra és a róluk elnevezett pózt gyakorolják rajta.) A misszionárius törölköző hihetetlenül apróra összehajtható, ezért utazáshoz ideális. (Tényleg tetszett. Különben is, egy utazónál mindig kell legyen törölköző.)

Engem főleg a könyvek érdekeltek. Rengeteg volt. Nemcsak vallásos könyveket árultak, hanem mindent, amit az egyház jóváhagyott és nem minősített káros irodalomnak. Nem kellett sokat küzdenem magammal, hogy ne vegyek misszionárius útleírást. Pedig 365 oldalas volt, hogy minden napra jusson valami olvasnivaló.

Megérte bemenni a könyvesboltba, ugyanis teljesült régi kívánságom: sikerült meglátni a mágikus alsóneműket.

5 megjegyzés:

Christine írta...

Mágikus alsónemű? :-)) Fotó nincs? Ezt megnézném akármi legyen is! :-))

J írta...

Már megint a legizgalmasabb résznél hagyod abba. Itt izgulhatunk, mi az a mágikus alsónemű.

Boston2 írta...

Csak revolver?
Antiochiai Szent Kézigránát nem is volt? :)

Unknown írta...

Naaa, nem volt elég részletes, még irhattál volna! Milye alsónemü? Meg különben is, olyan sokáig voltatok ott, nagyon röviden elintézted! Azt a gatyát mutasd meg valahogy! Sutyiba fényképezd le! :) És azt is tudd meg, hogy mitől mágikus, mit tud!?

ribizlifozelek írta...

Magikus also hamarosan.

Boston2, ez naaaaagyon jo!