2008. augusztus 9., szombat

Olimpia


Winter Olympics Monument
Originally uploaded by ribizlifozelek

Még alig nyitották meg a játékokat, de már kezd túladagolásom lenni. Már rádiót (Info) se nagyon tudok hallgatni, mert ott is állandóan sport megy.

Tudom, a sport fontos, főleg mentálhigéniás szempontból, meg nemzeti öntudat miatt, de képzeljük el, micsoda felzúdulás lenne, ha 0-24 órában kellene elemzéseket hallgatni a grúz és oszét (dél) történelemről és konfliktusról. Minden adón. Minden médiában.

Nem kell odafigyelni. Úgyhogy a magyar hírportálok (hehe) kilőve. Marad a CNN, ahol a Játékok ma reggel megérdemelt helyükön, jobbra lenn találhatók.

Igazából egy komoly bajom van az egésszel. Csodaváró hangulatot érzek. Mindenki azt latolgatja, hány aranyunk lesz. Biztos tippeket mondunk. Latolgatunk. Ennyi arany. Ennyi ezüst. Ennyi bronz. Mintha egész (nemzeti) létünk erre összpontosulna.

Már előre látom, ha sok lesz az arany, jó lesz nekünk. Ha kevés, rossz. Egyébként meg a kormáyn a hibás. Vagy nekik köszönhetjük a sikert.

Örülök minden sikernek. Mindenki sikerének. Tessék sok aranyat nyerni. Tessék sportolni. Azért addig elugrok a fürdőszobába és megnézem, bor folyik-e a csapból. Hátha...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Milyen igazad lett. Kár...

ribizlifozelek írta...

Sajnos :(