2008. augusztus 27., szerda

A zebrán


Dead bike
Originally uploaded by ribizlifozelek

A múltkor kérdezték, mire fel is íródott a a zebrás poszt. Tegnap láttam a választ.

Tolta szépen a kerékpáros át a bicajt a zebrán a Hősök terén, azán jött egy autó és zutty, amortizálta a bringát, a sárvédők és egyéb alkatrészek darabjai szerteszét repültek az úton.

A kerékpáros felkelt, leporolta magát. A budapesti autósok civilizáltak, egyik sem hajtott át rajta, pedig tényleg könnyen meg lehetett volna adni neki a kegyelemdöfést. Udvariasan kikerülték. Megállni nem állt meg senki, kiivéve a vétkest, aki megnézte, mennyi festék is jött le az autójáról, majd, hogy mennyi bőr is jött le a bicajosról. (Átok puhatestű, még összekeni azt a drága fényezést!)

A turstabusztokat hivatalbl vegzáló rendőr valahogy eltünt. Természetesen nem állítom, hogy direkt dematerializálódott. Nem, a közrend éber őrei mindig teszik a kötelességüket. Igaz, egyszer segítettem ugyancsak a Hősök terén feltápászkodni egy idős német bácsinak, aki le mert lépni a zebrára és icipicit fellökte egy arra járó autó. A gépjármű vezetője akkor úgy ítélhette meg, hogy a járművében kár nem esett, a gyalogos meg még mozgott, ezért előzákenyen tovább gördült, hogy ne tartsa fel még jobban a forgalmat. Szóltam a fakabátnak, aki a turstabuszokat izélgette pár méterrel arrébb, hogy tényállás van, mire morgott valamit, hogy igen, vigyázni kell a zebán és elment. Elment.
Tudom, a buszok nem parkolhatnak a téren és ezzel sokkal komolyabban sértik a törvényt, mint a bácsi, aki egy arra haladó autót próbált meg testével megrongálni.

Szóval, az autós és a bicajos váltott pár szót, a rendőr nem volt sehol, aztán mindenki ment a maga dolgára. Az autók még aprították a kerékpár darabokat, aztán megjelent a rendőr is elkezdte a turistabuszokat elzavarni a térről.

2 megjegyzés:

Ziebi írta...

Grrrrrr. Csak ennyit mondhatok.

ribizlifozelek írta...

Átkeléskor a szemük közé kell nézni. Lásd: Volt egyszer egy vadnyugat.