2008. szeptember 7., vasárnap

Egy ismeretlen zug 6


Budapest
Originally uploaded by ribizlifozelek

Budapestet divat szidni. Elmondani, hogy büdös, koszos. Lenézzük, mert romos, kutyaszaros. Igaz, büdös, kutyaszaros, de ugyanakkor szép. Csak, mivel alig ismerjük a várost, nem vesszük észre a szépségét és sok embert ismerek, aki lelkesen szidja a várost és tanácstalan, ha valami szépet kellene mutatnia benne.

Sokan nem szeretik. Még többen nem jártak arra. A Dunaparton kellemes sétány vezet a Petőfi hídtól a Nemzeti Színházig és a Művészetek Palotájáig. A sétány szép, de igazából csak a két végpontján megközelíthető, egyébként csak pár gyanús aluljárón át lehet odajutni. A HÉV elvágja a várostól és a házaktól, irodáktól.

Budapest

Ezek az épületek többnyire vitathatók, de érdekesek. Jó nézni teljesen új városnegyedeket Budapesten. A környék rendezetlen, a színháznak nincs normális parkolója, de talán idővel megoldódnak ezek a gondok is. A műromok, szobrok vitathatók, de lehet róluk beszélni. A Titanicot mintázó süllyedő színház nekem nem a kedvencem, de sok más kortárs épülettel ellentétben meg van csinálva és ránézésre nem fog éveken belül elporladni.

A Nemzetinél meg fel kell mászni a Bábel tornyába. Szép a kilátás és lehet kiabálni a sövénylabirintusban elveszett embereknek.

A MÜPA még jobb épület. Belülről sokkal jobb. ÉS a WC-ket lehet is használni.

Nincsenek megjegyzések: